Élet-Stílus

Torres nem kegyelmezett az Internek

Az idegenben elszenvedett vereség után hazai pályán is kikapott az Internazionale együttese a Liverpooltól a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Rafa Benitezék negyedik angol csapatként jutottak be a legjobb nyolc közé. A negyeddöntő párosításait pénteken sorsolják.

A többi nyolcaddöntős visszavágóhoz képest egy héttel később rendezték az Internazionale-FC Liverpool párharc második mérkőzését. A találkozó azért csúszott, mert a múlt héten az AC Milan – amelynek szintén a Giuseppe Meazza Stadion az otthona – ugyancsak hazai pályán játszott, márpedig az európai szövetség szabályai szerint ugyanabban az arénában 48 órán belül nem lehet két mérkőzést lebonyolítani.

A Liverpool hazai pályán kétgólos előnyt szerzett az olasz bajnok ellen, de nemcsak emiatt várhatta kedvező helyzetben az angol bajnokságban lassan magára találó együttes a meccset. Roberto Mancininek ugyanis komoly fejtörést okozott, hogy milyen felállásban küldje pályára a védelmét. Marco Materazzi (eltiltás), Walter Samuel, Ivan Cordoba és Maxwell (sérülés) is kénytelen volt kihagyni az összecsapást.

Az olaszoknak nem volt sok választásuk, és Mancini csapata azonnal neki is esett Steven Gerrardéknak. Cruz a 9. percben egy remek lövéssel tette próbára Reina kapus reflexeit, de a későbbiekben sokat hibázott a támadásépítésben az Inter, amihez persze az is hozzátartozik, hogy az angolok hátsó alakzata remekül rombolt.

Galéria

Galéria

A kezdeti rohamokat sikeresen átvészelte az angol együttes, és bő 20 perc elteltével kiszabadult a hazaiak szorításából. Benitez a mérkőzés előtt megígérte, hogy nem fognak gólnélküli döntetlenre játszani, és Gerrardék egyre többször kerültek helyzetbe. Torres (28.) és Kuyt (34.) is eldönthette volna a párharcot, a szünetig azonban még reménykedhettek az Inter-szurkolók.

A fordulás után pillanatok alatt eldőlt a párharc, miután Burdisso teljesen indokolatlanul, a fél pályánál nyújtott lábbal szállt bele Lucasba, és megkapta a második sárgáját. Az Internek emberhátrányban kellett volna legalább két gólt lőnie a hosszabbítás kiharcolásáért, és az addig meglepően halovány Ibrahimovic-nak volt is egy százszézalékos ziccere.

A helyzet azonban kimaradt, és a számtalanszor hangoztatott fociközhely ismét bizonyítást nyert. Ami az egyik oldalon nem megy be…

Percekkel később Torres megmutatta a svédnek, hogyan is kell ezt csinálni. A nyáron az Atleticótól igazolt csatár Aurelio labdáját háttal a kapunak lekezelte, villámgyorsan megfordult, és jobbal kilőtte a bal alsó sarkot. Az addig hibátlan Cesarnak esélye sem volt a hárításra. A spanyol támadó 26. (!) találatát szerezte a szezonban.

A bekapott gól után az Inter-játékosok feladták a találkozót, de ezúttal szerencsére nem vesztették el a fejüket, mint tavaly a Valencia ellen. A lelátókon is békés hangulat uralkodott a hátralévő fél órában, a két szurkolótábor kölcsönösen megtapsolta egymást és a játékosokat.

Győzelmével a Liverpool csatlakozott Európa nyolc legjobb egyesületéhez. A Bajnokok Ligája történetében korábban még soha nem fordult elő, hogy egy országból négy csapat (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United) jutott volna be a negyeddöntőbe, amelynek a sorsolását pénteken rendezik Nyonban.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Internazionale (olasz)-FC Liverpool (angol) 0-1
Gól: Fernando Torres (63.)
Kiállítva: Burdisso (50. Internaziole)
Továbbjutott az FC Liverpool, kettős győzelemmel, 3-0-ás összesítéssel.

A negyeddöntőbe jutott csapatok:
Arsenal (angol), AS Roma (olasz), Barcelona (spanyol), Chelsea (angol), Fenerbahce (török), Liverpool (angol), Manchester United (angol), Schalke 04 (német)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik