Élet-Stílus

Cassano-parádé a genovai derbin

A genovai lokálderbi – a Derby della Lanterna - kevés helyzetet, kiegyenlített játékot és egy varázslatos gólt hozott. A találat azonban mindent kárpótolt, Cassano pedig egyre inkább "beköveteli magát" a válogatottba.

A hazaiak az első félidőben többet támadtak, de a Samp védelme rendre ellátta feladatát.
S ha már a védők tehetetlenek voltak, Castellazzi sietett a segítségükre. A vendégkapus az első játékrész első felében hatalmasat védett Di Vaio fejesénél.

A taktikai harc helyett a felek inkább egymás faragásával törődtek, így az egyetlen szép momentum Cassano helyzetfelismerése volt – a 27. percben a fenegyerek előbb bohócot csinált a két középső védőből, majd közöttük Maggiót indította, Rubinho azonban lefülelte az átadást.

Cassano: csak szemmel verték (ANSA)

Cassano: csak szemmel verték (ANSA)

Fordulás után folytatódott a Cassano-show. Az öntörvényű támadó ezúttal az önfeláldozó játék mellett döntött: mindenütt ott volt, s pazar éabdákat osztogatott, de még a védelemben is besegített. Legalább három gólt érő átadással hajtotta Maggiót, más kérdés, hogy a találatok a támadó középpályás „lábában maradtak”.

A játék képe a második sárgalapját begyűjtő Danilo kiállítása után sem változott különösen – Gasperini kettős cserével próbált frissíteni emberhátrányba kerülő legénységén, s a húzás bejött, sőt. A 73. percben ismét Castellazzi bravúrjára volt szükség, hogy ne változzon az eredmény. A kispadról beállt Lucarelli fejelt közelről, a kapus a levegőben úszva érte el labdáját.

A 87. percben aztán Cassano gondolt egyet, a tizenhatos bal oldalán becselezte magát az alapvonalig, egy visszahúzós csellel ismét két védőt „mozgatott meg”, majd laposan visszagurított. Az érkező Maggio előbb a Genoa kapusába tuszkolta a labdát, az ismétklés azonban a hálóban kötött ki.

A gól előtti pillanat - a két védő már verve (ANSA)

A gól előtti pillanat – a két védő már verve (ANSA)


Előzött a Fiorentina

A Sampdoria győzelmének köszönhetően a hetedik heylre lépett elő. A Fiorentina is visszavette negyedik helyét. A toszkánok a Cataniát fogadták, s ezúttal is Mutu volt a megmentőjük – a román 1-1-es állásnál talált a szicíliai hálóba, így már a második győztes találatát szerezte a héten (az első a Rosenborg elleni 1-0-s idegenbeli UEFA-kupa siker jelentette).

A firenzeieknek ezzel már három pont az előnyük a negyedik, még Bajnokok Ligája-szereplést érő helyért folyó versenyben az AC Milannal szemben.

A svájci Kuzmanovic bevált a Fiorentinánál (ANSA)

A svájci Kuzmanovic bevált a Fiorentinánál (ANSA)

A Lazio a vártánl simábban nyert az Atalanta ellen, ellenben a többre hivatott Napoli otthonában kapott leckét az Empolitól. A találkozón a játékvezető három futballistát is kiállított, a házigazdák kilenc, a vendégek tíz emberrel fejezték be a meccset.

Serie A, 23. forduló:

Genoa-Sampdoria 0-1 (0-0)
Genova, Luigi Ferraris, 32 ezer néző. Vezette: Rizzoli
Gól: Maggio (87.)
Kiállítva: Danilo (62., Genoa)
Genoa: Rubinho – Konko, De Rosa, Criscito – Rossi (Bovo, 66.), Paro, Milanetto (Lucarelli, 64.), Juric, Danilo – Borriello, Di Vaio (Figueroa, 49.). Szakvezető: Gian Piero Gasperini.
Sampdoria: Castellazzi – Campanaro, Sala, Accardi – Maggio, Delvecchio (Volpi, 68.), Palombo, Franceschini (Bonazzoli, 83.), Pieri – Bellucci, Cassano (Ziegler, 90.). Szakvezető: Walter Mazzarri.

Fiorentina-Catania 2-1 (1-0)
Gól: Kuzmanovic (40.), Mutu (70.) illetve Vargas (60.)

Lazio-Atalanta 3-0 (1-0)
Gól: Rocchi (26., 88. – a másodikat 11-esből), Pandev (56.)

Napoli-Empoli 1-3 (1-1)
Gól: Mannini (37.) illetve Pozzi (21., 65.) Budel (81.)
Kiállítva: Zalayeta (46.), Domizzi (74.) illetve Piccolo (46.)

Palermo-Cagliari 2-1 (2-0)
Gól: Cavani (23.), Jankovics (45.) illetve Cavani (öngól, 51.)

Reggina-Udinese 1-3 (0-1)
Gól: Modesto (73.) illetve Pepe (8.), Di Natale (61., 90.)

Siena-Torino 0-0

Az élcsoport:
1. Inter 59 pont, 2. Roma 48, 3. Juventus 47, 4. Fiorentina 41, 5. Milan 38, 6. Udinese 36, 7. Sampdoria 34

Ajánlott videó

Olvasói sztorik