Élet-Stílus

Egyemberes csapat a Manchester United?

A Manchester City együttese a 2007/2008-as szezonban meglepetésre hazai pályán és idegenben is megverte a címvédő Unitedet. Augusztusban 1-0-ra diadalmaskodtak az Eastlandsen, a múlt hétvégén pedig az Old Traffordon 2-1-re győzték le Sir Alex Ferguson csapatát.

A vasárnapi összecsapást követően az újságírók megkérdezték a svéd mestert, hogy mi a MU elleni siker titka. „Nincs különösebb trükk. Keményen kell küzdeni, és nem szabad hagyni, hogy Ronaldo játékba lendüljön” – mondta a szakember, aki öt évig az angol válogatott kispadján ült.

A két nagy taktikus szezonbeli csatáit Eriksson nyerte (PA)

A két nagy taktikus szezonbeli csatáit Eriksson nyerte (PA)

„Ha az ember a Unitedhez hasonló képességű csapattal kerül szembe, akkor a kulcsembereket nagyon szorosan kell fogni, és meg kell akadályozni, hogy ránk erőltessék a játékukat. Az arsenalos Cesc Fabregas vagy Ronaldo túl jó futballista ahhoz, hogy náluk legyen a labda” – magyarázta nyerő taktikáját Eriksson.

A vasárnapi vereséggel a Unitednek már ötpontos a lemaradása a tabellán az Arsenallal szemben, amely hétfőn magabiztos játékkal legyőzte a Blackburn Roverst. A City a városi rivális elleni sikerrel továbbra is versenyben maradt a Bajnokok Ligája-szereplést érő negyedik helyért. Eriksson csapata jelenleg a hetedik, de csak négy pont választja el a negyedik Evertontól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik