Élet-Stílus

Drogbáék visszavághatnak az egyiptomiaknak

Ghánában véget ért az Afrika-kupa negyeddöntője – a döntőbe jutásért a házigazda Ghána Kamerunnal, míg a címvédő Egyiptom a trónkövetelő Elefántcsontparttal mérkőzik.

A hétfői első negyeddöntőben az egyiptomiak magabiztosságát jelezte, hogy a csapatkapitány Ahmed Hasszan a kispadon kezdett. Övéi a 23. percben meg is szerezték a vezetést: Andre kezezett a tizenhatoson belül, s a büntetőt Abd Rabu értékesítette.

Az angolaiak a Mancheterbe igazoló Manucho távoli lövésével egyenlítettek ugyan, azonban egy védelmi hibájukat Zaki még a szünet előtt kihasználta.

Az egyiptomi Zaki és Sauki örömtánca (MTI/EPA)

Az egyiptomi Zaki és Sauki örömtánca (MTI/EPA)

Térfélcsere után már nem változott az eredmény, s ez azt jelenti, hogy az ötszörös címvédő ezúttal már az elődöntőben összefut az elefántcsontpartiakkal – 2006-ban az akkor házigazda egyiptomiak a döntőben nyertek Drogbáék ellen.

A késő esti találkozón Tunézia és Kamerun jó kis meccsen döntött a negyedik továbbjutóról. A kameruniak nincs jobb szó rá – elszórakozták – a rendes játékidőt.

Fergeteges kezdés után (Mbia szerzett vezetést, majd a szabadrúgásból betaláló Geremi duplázta meg az előnyt) az „oroszlánok” pláne a második játékrészben visszavettek a tempóból, s ez majdnem megbosszulta magát, hisz a szünet előtt Ben Szada remek csavart szabadrúgásával felzárkózó tunéziaiak a 79. percben egyenlítettek, Csikaui lövésével.

Mbia második találata nyomán továbblépett kamerun (AP)

Mbia második találata nyomán továbblépett kamerun (AP)

A hosszabbításban aztán magára talált Kamerun, és Mbia második találatával a maga javára fordította a találkozót. Az elődöntőben a vendéglátó, rendkívül motivált Ghána következik.

Afrika Kupa, Ghána, negyeddöntők:

Kamerun-Tunézia 3-2 (2-1, 2-2) – h.u.
Tamale, Sport-stadion. Vezette: Coulibaly (Mali)
Gól: Mbia (18., 92.), Geremi (27), illetve Ben-Szada (35.), Csikaui (81.)
Kamerun: Kameni – Geremi, Bikey, R.Song, Atouba (Tchato, 109.) – Emana (Epalle, 61.), Makoun (Binya, 65.), A. Song, Mbia – Idrissu Eto’o.
Tunézia: Kaszraui – Hagui (Ben Frej, 38.), Bekri, Felhi, Dzsaidi – Nafti (Joma, 71.), Ben Szada, Mnari, Traui – Csikaui, Dos Santos (Csermiti, 85.).

Egyiptom-Angola 2-1 (2-1)
Kumasi, Baba Jara stadion. Vezette: Nicsimura
Gól: Rabu (23.), Zaki (38.), illetve Manucho (27.)
Angola: Lama – Airosa, Kali, Asha, Marques – Andre, Maurito (Mendonca, 46), Gilberto, Ze Kalanga (Mateus, 73.) – Flavio (Edson, 84.), Manucho.
Egyiptom: el-Hadari – S. Mohamed, Szaid, Gomaa, Moavad (Fathallah, 66.); Abd Raou, Sauki, Fathi, Abutrika (Szaid, 91.) – Moteab, Zaki (Hasszan, 71.).

Az elődöntő programja:
Február 7., helyi idő:
17.00: Ghána-Kamerun
20.30: Elefántcsontpart-Egyiptom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik