Élet-Stílus

Pato duplájával nyert az AC Milan

A nyáron leigazolt fiatal brazil vezérletével szerezte meg második hazai győzelmét az olasz labdarúgó bajnokságban a Bajnokok Ligája-győztes együttes. A listavezető városi rivális csak döntetlenre végzett az Udinese otthonában, ami nem rossz eredmény, ha figyelembe vesszük, hogy az Internazionale már a 20 percben emberhátrányba került.

Alexandre Pato beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Bemutatkozó meccsén megtörte a hazai átkot az AC Milan, amely bármennyire is hihetetlen, egészen januárig nem tudott győzni a San Siróban. Két hete a Napoli ellen megszakadt a sorozat, és vasárnap délután a fiatal brazil egymaga gondoskodott a három pontról.

Lassan indult be a Genova elleni mérkőzés, az első 20 percet úgy ahogy van, gyorsan el kell felejteni. A folytatásban a Milan fokozatosan átvette az irányítást, és Pato egymaga kétszer is gólt lőhetett volna még a szünet előtt. A fiatal csatár és aranylabdás honfitársa, Kaká remekül megérti egymást, és ez a második játékrészben már az eredményen is megmutatkozott.

A kontrákra berendezkedő vendégek kapuját a 68. percben egy remek fejessel vette be Pato, két perccel később pedig egy ellene elkövetett szabálytalanság miatt piros lapot kapott a Genova kapusa. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt az egyenlőtlen összecsapás, a 82. percben még megvillantotta klasszisát Pato: az apró termetű brazil úgy hagyta állva a védőjét, hogy öröm volt nézni, majd a kapusról kipattanó lövését másodszor már a hálóba juttatta.

Második hazai bajnokiján belőtte harmadik gólját (AP)

Második hazai bajnokiján belőtte harmadik gólját (AP)

Az Internazionale ezzel szemben csak egy pontot szerzett a szezon egyik meglepetéscsapata, a jelenleg az ötödik helyen álló Udinese otthonában. A bajnokságban továbbra is veretlen milánóiak már a 20. percben megfogyatkoztak: Cesar harminc másodpercen belül két sárga lapot kapott.

Mancininek teljesen át kellett rendeznie a csapatát, elől már csak Ibrahimovic maradt, és a svéd csatár teljesítményéről sok mindent elmond, hogy az első félidőben egy árva kapura lövése nem volt. A fordulás után azonban azonnal gólt szerezhetett volna, de közvetlen közelről rosszul találta el a labdát.

A folytatásban veszélyesebben játszott az Inter, de benne volt a meccsben egy Udinese kontragól. Végül maradt gólnélküli döntetlen, amelynek a milánóiak örülhettek jobban, annak ellenére, hogy így ötpontosra csökkent az előnyük a szombat este diadalmaskodó AS Romával szemben.

Az esti órákban a Livorno fogadta a Juventust. A torinóiak simán behúzták a három pontot Trezeguet és Del Piero góljaival. A kiscsapatnak a hajrában már csak a szépítőgólra futotta.

Serie A, 20. forduló:
AC Milan-Genoa 2-0
Gól: Pato (68., 82.)
Piros lap: Rubinho (71., Genoa)

Udinese-Internazionale 0-0
Piros lap: Cesar (21., Internazionale)

Atalanta-Reggina 2-2
Gól: Rivalta (18.), Langella (46.), illetve Vigiani (61.), Barreto (67.)

Cagliari-Napoli 2-1
Gól: Matri (93.), Conti (95.), illetve Hamsik (57.)

Catania-Parma 0-0

Empoli-Fiorentina 0-2
Gól: Mutu (85.), Pazzini (93.)

Torino-Lazio 0-0
Piros lap: Barone (44., Torino)

Livorno-Juventus 1-3
Gól: Bogdani (79.), illetve Trezeguet (30., 63.), Del Piero (49.)
Piros lap: Vezze (54., Livorno)

Szombati meccsek:

AS Roma-Palermo 1-0
Sampdoria-Siena 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik