Élet-Stílus

Játék nélkül búcsúzott Szávay Ágnes

A magyar teniszező az egyes és a páros után vegyespárosban is befejezte a szereplését az Australian Openen. Federer magabiztosan, három szettben nyert a harmadik fordulóban Tomas Berdych ellen, és bejutott a negyeddöntőbe.

Szávay Ágnes befejezte szereplését az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután az indiai Leander Paesszel alkotott vegyes párosuk nem állt ki a második fordulós mérkőzésre. A Csia Csüng-csuang (Chia Jung Chuang), Jonathan Erlich tajvani, izraeli kettős így mérkőzés nélkül lépett tovább a negyeddöntőbe. A Szávay Ágnes honlapján olvashatók szerint a találkozóra azért nem került sor, mert Paesnek nem jött rendbe a férfi párosban összeszedett sérülése.

Federer tarolt

Az előző fordulóbeli nehéz csatáját követően hétfőn magabiztosan, három játszmában nyert a világelső Roger Federer a cseh Tomas Berdych ellen, ezzel bejutott a negyeddöntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A svájci kiválóság szombaton csak ötszettes mérkőzésen lépett túl a szerb Janko Tipsarevicen.

Federernek ezúttal sokkal könnyebb dolga volt (AFP)

Federernek ezúttal sokkal könnyebb dolga volt (AFP)

Federernek az első szett megnyerése semmiféle problémát nem okozott, a második felvonásban viszont csak a rövidítés döntött. Berdych-nek két szettlabdája is volt a tie-breakben, de a fontos pillanatokban hibázott. A harmadik játszmában a svájci klasszis nem ismert kegyelmet, és végül valamivel kevesebb, mint két óra alatt bejutott a negyeddöntőbe.

Kiesett a közönségkedvenc

Federer az elődöntőbe jutásért James Blake-kel játszik majd. Az amerikai teniszező a horvát Marin Cilicet győzte le, s ezzel először jutott GS-torna negyeddöntőjébe az Egyesült Államokon kívül. A US Openen 2006-ban volt a legjobb nyolc között.

A harmadik helyen rangsorolt Novak Djokovic a vártnál könnyebben győzte le a negyedik fordulóban az ausztrál szurkolók kedvencét. Lleyton Hewitt csak az első szettben volt méltó ellenfele a fiatal szerb játékosnak, a folytatásban már az történt a pályán, amit ellenfele akart. (7:5, 6:3, 6:3) A szettveszteség nélkül menetelő Djokovic a negyeddöntőben a spanyol David Ferrerrel találkozik, aki honfitársát Juan Carlos Ferrerót búcsúztatta.

A nőknél tovább folytatta menetelését a lengyel Agnieszka Radwanska, aki a másodikként rangsorolt Szvetlana Kuznyecova után egy másik oroszt, a 14. helyen kiemelt Nagyja Petrovát is búcsúztatta.

Nyolc között Radwanska

Radwanska az első lengyel női játékos, aki legjobb nyolc közé verekedte magát GS-viadalon. A hétfői mérkőzésen komoly hátrányból fordított, az orosz teniszező ugyanis az első tíz játékból kilencet megnyert. Igaz, Petrovát az összecsapás második felében ágyéksérülés hátráltatta, így – a beszámolók szerint – akkor már nem tudott százszázalékosan játszani.

Nem mindenkit érdekel a tenisz (AFP)

Nem mindenkit érdekel a tenisz (AFP)

“Amikor 6:1, 3:0-s vesztésre álltam, azon tűnődtem, mit csinálok rosszul. Aztán rájöttem, ellenfelem nagyon jól használja ki a szél jelentette előnyt, én pedig nem. Ekkor fordult a kocka, megpróbáltam másképpen játszani. A második szett nagyon kemény volt, a harmadik viszont már könnyű. Nem tudom, mi történt akkor Petrovával, de ez nem is az én dolgom” – fogalmazott a 18 éves Radwanska, aki a következő körben a szlovák Daniela Hantuchovával mérkőzik.

Petrova úgy nyilatkozott, hogy először a döntő szett első játékában érzett fájdalmat. “Nem tudtam mit tenni, a harmadik játszma vége felé már képtelen voltam futni” – mondta. A nyolcadikként rangsorolt amerikai Venus Williams öt év után először került a legjobb nyolc közé a ausztrál nyílt bajnokságon.

Australian Open, 4. forduló
Férfiak:
Federer (svájci, 1.)-Berdych (cseh, 13.) 6:4, 7:6, 6:3
Blake (amerikai, 12.)-Cilic (horvát) 6:3, 6:4, 6:4
Djokovic (szerb, 3.)-Hewitt (ausztrál, 19.) 7:5, 6:3, 6:3
Ferrer (spanyol, 5.)-Ferrero (spanyol, 22.) 7:5, 3:6, 6:4, 6:1

Nők:
Ivanovic (szerb, 4.)-Wozniacki (dán) 6:1, 7:6
V. Williams (amerikai, 8.)-Domachowska (lengyel) 6:4, 6:4
Hantuchova (szlovák, 9.)-Kirilenko (orosz, 27.) 1:6, 6:4, 6:4
Radwanska (lengyel, 29.)-Petrova (orosz, 14.) 1:6, 7:5, 6:0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik