Élet-Stílus

Nyolcgólos meccs a Stamford Bridge-en

A Chelsea hazai pályán hihetetlen mérkőzésen 4-4-es döntetlent ért el az Aston Villa ellen az angol labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában. A Tottenham otthon ötöt vágott a Fulhamnek, a bajnoki címvédő Manchester United pedig agyonverte a Sunderlandet.

A forduló előtt a 21. helyen álló Villa meglepően aktívan kezdte a mérkőzést, és az első tíz percben teljesen beszorította a londoni Kékeket. Érdekes módon Avram Grant csapata eleinte képtelen volt felpörögni, és negyedóra elteltével teljesen megérdemelten hátrányba került. Gabriel Agbonlahor játszi könnyedséggel vette el a labdát Salomon Kaloútól, felfutott a jobb szélen és a középen érkező Carewhoz ívelt, a norvég fejjel Maloney elé tálalt, aki közelről az üres kapuba passzolt.

A folytatásban is jobban „pörgött” a Villa, a Chelsea csak a szerencséjének köszönhette, hogy nem került hamar kétgólos hátrányba. A vendégszurkolóknak azonban erre se kellett sokat várniuk, hiszen a 44. percben Petr Cech csúnyán elnézett egy ártalmatlan lövést, ami a kezei között a hálóba csorgott. A szünetig egy kérdéses Sevcsenko-tizenegyessel közelebb férkőztek a londoniak, és ami még fontosabb, a második félidőt végig emberelőnyben játszották végig, miután a sérült Lampard helyére beküldött Ballack buktatásért Knightot kiállította a bíró.

Elszórakozta a győzelmet a Chelsea

A fordulás után az ukrán támadó egy távoli lövéssel kiegyenlített, majd az előrehúzódó Alexszel lövetett egy gólt. A Stamford Bridge közönsége már ünnepelt, ám Martin Laursen 3-3-ra alakította az állást. Tíz perccel a lefújás előtt egy brutális belemenésért Cartvalho is pirosat kapott, ám ezzel még nem volt vége az izgalmaknak.

A 88. percben Ballack gyönyörű szabadrúgásgóljával ismét elérhető közelségbe került a Chelsea-siker, ám az utolsó pillanatban büntetőt kapott a birminghami együttes – Ashley Cole-t kezezése miatt ki is állították – Gareth Barry pedig beállította a 4-4-es végeredményt.

Roy Keane-ék nagy verést kaptak

Egykori csapatát fogadta a Sunderland és trénere, és MU nem kegyelmezett. Sir Alex Ferguson együttese már az első félidőben három góllal (Rooney, Saha, Ronaldo) ment a kiesőjelölt hazaiak ellen, a fordulás után pedig a francia támadó tizenegyesből volt eredményes. A Manchester győzelmével átvette a vezetést a tabellán, de ha este az Arsenal is hozza a kötelezőt idegenben a Portsmouth ellen, akkor az Ágyúsok állnak az élre.

A Liverpoolnak a MU-hoz hasonlóan elvileg könnyű dolga volt a Boxing Day-en, de Rafael Benitez csapata csak nagy szerencsével gyűjtötte be a három pontot a Derby County vendégeként.

A nyáron érkezett Torres egy gyönyörű egyéni akcióból szerzett vezetést a vendégeknek, de egy bő óra elteltével a kiscsapat egalizált. A folytatásban mindkét oldalon maradtak ki óriási ziccerek, ám Gerrard az utolsó pillanatokban a hazai védelem hibáját kihasználva belőtte a győztes találatot.

Premier League, 19. forduló:
Chelsea-Aston Villa 4-4
Gól:
Sevcsenko (45., 50. az elsőt 11-esből), Alex (66.), Ballack (88.), illetve Maloney (14., 44.), Laursen (72.), Barry (90. 11-esből)
Piros lap: Carvalho (80.), A. Cole (90.), illetve Knight (45.)

Tottenham Hotspur-Fulham 5-1
Gól:
Keane (27., 62.), Huddlestone (45., 71.), Defoe (90.), illetve Dempsey (60.)
Piros lap: Volz (88. Fulham)

West Ham United-Reading 1-1
Gól:
Solano (42.), illetve Kitson (60.)
Piros lap: Gunnarsson (29.)

Birmingham City-Middlesbrough 3-0
Gól:
Downing (22.-öngól), Forssell (45.), McSheffrey (90. 11-esből)

Derby County-FC Liverpool 1-2
Gól:
J. McEveley (67.), illetve Torres (12.), Gerrard (90.)

Everton-Bolton Wanderers 2-0
Gól:
P. Neville (51.), Cahill (70.)

Sunderland-Manchester United 0-4
Gól:
Rooney (20.), Saha (30., 84. a másodikat 11-esből), C. Ronaldo (45.)

Wigan Athletic-Newcastle United 1-0
Gól:
Taylor (65.)

Később:
Portsmouth-Arsenal 20:45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik