Élet-Stílus

Deco: Mourinho, gyere a Barcelonához!

Deco, a Barcelona portugál labdarúgója szívesen látná egykori edzőjét, barátját, Jose Mourinhót a katalán csapat kispadján.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

Spanyol lapértesülések szerint Frank Rijkaard vezetőedző állása korántsem betonbiztos a katalán sztárcsapatnál. Miután a holland tréner tavaly semmit nyert az együttessel, nagy nyomás van rajta, és a vasárnap esti, Real Madrid elleni csúcsrangadó esetleges elvesztése akár meg is pecsételheti a sorsát.

Érdekes, hogy egyik futballistája, a portugál Deco már azt boncolgatja, mi lesz, ha Rijkaard távozik, továbbá elmondta: ezután ő Jose Mourinhót látná szívesen a Barca kispadján.

„Az ő munkastílusa, hozzáállása garancia lehet a sikerre. Néhány szavazás eredményéből is kitűnik, a szurkolók örülnének, ha Jose ide szerződne. És én is boldog volnék. Ő ugyanis egy nagy edző, jó barát, sok kellemes közös emlékünk van. Tényleg boldog lennék, ha a gárda edzője lenne” – így Deco, aki egyebek mellett 2004-ben BL-t nyert Mourinhóval.

A Chelsea ex-edzője egyébként már dolgozott a katalánoknál, Sir Bobby Robson, majd Louis van Gaal segítőjeként tevékenykedett a Barcánál, illetve a tartalékcsapatot edzette. Mourinho szeptember óta szabad, akkor szakított az angol Chelsea-vel. Jelölt volt az angol szövetségi kapitányi posztra, de nem vállalta a feladatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik