Élet-Stílus

Szerződést hosszabbított van der Sar

A Manchester United holland portása a következő szezonban is marad az Old Traffordon. Edwin van der Sar a napokban meghosszabbította egy évvel a szerződését.

„Örülünk, hogy még egy évet marad az egyesületnél, hiszen az elmúlt években a tapasztalata és megbízhatósága sokat segített a csapaton” – közölte Sir Alex Ferguson. A 37 éves játékos az Ajaxnál kezdte a pályafutását, kilenc év után a Juventus, majd a Fulham következett. A Manchester United 2005-ben igazolta le.

A rutinos kapus nemrég még úgy nyilatkozott, hogy a 2008-as Európa-bajnokság után befejezi a pályafutását. A jelek szerint azonban meggondolta magát, annak ellenére, hogy a skót mester elmondása szerint korántsem garantált, hogy ő lesz a klub első számú portása. A keretbe ugyanis rövidesen visszatér az a Ben Foster, aki egy súlyos térdsérülés miatt hosszú kihagyásra kényszerül.

„Biztos vagyok benne, hogy a következő szezonban is ő szeretne védeni, de Ben Foster meg fogja nehezíteni a dolgát” – mondta Ferguson. A skót mester arról is beszélt, hogy hamarosan két másik MU-játékos sorsa is eldől. Patrice Evrával rövid időn belül leülnek tárgyalni a vezetők, a francia játékos minden bizonnyal marad. Wes Brown esetében azonban nem ilyen egyszerű a helyzet, mivel a védő egyelőre nem fogadta el a klub által felajánlott feltételeket.

Brown az őszi meccseken rendszeresen szerepelt, de csak azért, mert Gary Neville állandóan sérült volt. Ennek ellenére távozna a hátvéd, aki profi pályafutása során csak a Manchester United mezét húzta magára. Brown már januárban mehet, de valószínűleg nyáron fog távozni szabadügynökként.

David Beckham az Arsenallal készülhet

Könnyen elképzelhető, hogy David Beckham, az angol labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya az Arsenallal kezdi meg a felkészülést az amerikai bajnokság következő szezonjára. “Egyelőre még nem dőlt el, de mi szeretnénk segíteni neki, hogy továbbra is jó erőben legyen. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy elérje a századik válogatottságát” – mondta Arsene Wenger, az Ágyúsok vezetőedzője. A Los Angeles Galaxy 32 éves középpályása korábban hosszú éveken át az ősi rivális Manchester United játékosa volt, ám londoni otthonához az Arsenal edzőpályája van a legközelebb. Az angol válogatott februárban már barátságos mérkőzést játszik, ám az amerikai pontvadászat (MLS) csak március végén rajtol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik