Élet-Stílus

MU: Carrick a könyökét törte

Körülbelül hat hétig nem léphet pályára Michael Carrick, a Manchester United angol válogatott játékosa. Az edző Sir Alex Fergusonnak gondot okozhat, hogy kit szerepeltessen a pálya közepén.

A válogatott középpályás az AS Roma ellen 1-0-ra megnyert Bajnokok Ligája-mérkőzés végén sérült meg – a baj először nem tűnt túl komolynak, ám a röntgent követően kiderült, hogy eltörött a könyöke.

Az orvosok szerint Michael Carrickre hathetes kihagyás vár, ami azt jelenti, hogy a 26 éves középpályás biztosan nem szerepelhet az angol válogatott októberi észtek és oroszok elleni Európa-bajnoki selejtezőjén, valamint a Manchester United soron következő öt Premier League-találkozóját, s emellett az ukrán Dinamo Kijev elleni két Bajnokok Ligája-mérkőzését is kénytelen lesz kihagyni.

Sir Alex Ferguson igencsak ráncolta a homlokát, amikor kiderült, Carrick a könyökét törte, hiszen Paul Scholes mellett alig akad harcra kész labdarúgója a pálya közepén. Az itt bevethető Darren Fletcher és Owen Hargreaves ugyanis szintén sérüléssel küzd.

A skót menedzser ugyan a nyáron igazolt brazil Andersont is bevetheti középső középpályásként, de az angol szakírók szerint sokkal valószínűbb, hogy a védekezni jobban tudó John O’Sheat állítja e posztra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik