Élet-Stílus

Del Piero elhagyhatja a Juventust

A világbajnok olasz labdarúgó hónapok óta nem tud megegyezni a szerződéshosszabbításról a klubjával, a sportigazgató szerint elképzelhető, hogy rövidesen távozik.

Alessandro del Pierónak a szezon végéig van érvényes szerződése a Juventus együttesével. Az elmúlt hónapokban a klub emblematikus figurája többször is tárgyalt a vezetőkkel, legutóbb hétfőn este, de sokadszorra sem tudtak megegyezni a felek. A sportigazgató Alessio Secco is elismerte, hogy újra megszakadtak a megbeszélések, a részletekről azonban nem akart beszélni. „Ezek csak az egyesületre és a játékosra tartoznak” – mondta Secco.

A 32 éves játékos a zebrák egyik kulcsjátékosa, és a vezetőség mindent megtesz annak az érdekében, hogy a szezon végeztével is náluk maradjon a világbajnok játékos. „Felesleges lenne ecsetelni, hogy del Piero mit is jelent a klubnak. Szeretnénk ha nálunk fejezné be a pályafutását, de fennáll annak a veszélye, hogy elveszítjük” – nyilatkozta a Sky televíziónak az olasz bajnokságban jelenleg a második helyen álló Juventus sportigazgatója.

Del Piero 14 éve játszik a torinói egyesületben, és a klubnál lett belőle Olaszország egyik legnépszerűbb focistája. A világbajnoki címe mellett a Juvéval számos trófeát begyűjtött. A klub színeiben Del Piero ötször lett olasz bajnok (1995, 1997, 1998, 2002, 2003), 1996-ban Bajnokok Ligáját, klub-világkupát és európai Szuperkupát nyert, 1995-ben Olasz Kupa-győztes volt.

A legutóbbi trófeája, a Serie B aranyérme minden bizonnyal nem kerül előkelő helyre a vitrinjében. A szurkolók szemében azonban ez is sokat ér, hiszen a játékos akkor is kitartott a klub mellett, amikor a Juvét a bundabotrány miatt egy osztállyal lejjebb sorolták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik