Élet-Stílus

Elrontotta a rajtot a Barcelona

Képtelen volt gólt lőni a Barcelona annak ellenére, hogy Ronaldinho, Messi, Eto’o és Henry is pályára lépett a Racing Santander ellen a bajnoki nyitányon. Az újonc Almeria a Deportivo La Coruna otthonában aratott fölényes győzelmet.

Kapcsolódó linkek

spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Feszülten várták a Barca-drukkerek a vasárnap estét, hiszen a kispadon ott ült az Arsenaltól érkezett Thierry Henry. A francia egy óra elteltével Lionel Messit váltotta, de a katalánok így sem bírtak a Racing Santanderrel. A Sevilla és a Real Madrid már szombaton begyűjtötte a három pontot, a Valencia csak késő este lép pályára.

A Barcelona első félidei játékában még nyomaiban sem lehetett felfedezni a két évvel ez előtti formát, a Ronaldinho-Messi-Eto’o trióval kezdő Rijkaard-csapat támadgatott ugyan, de komoly gólhelyzethez ez nem volt elég. A szünetben a holland tréner felrázta némileg a csapatot, amely a folytatásban sokkal határozottabban futballozott. Ronaldinho lábában benne maradt a vezetés, majd nem sokkal később a Messi helyére érkező Henry is ziccert hibázott.

A francia jól mozgott, többször is helyzetbe került, de a befejezéssel nem volt szerencséje. A hajrában a Racing kis híján még a vezetést is megszerezte, de végül maradt a gólnélküli döntetlen. A Barca annak ellenére képtelen volt feltörni a hazaiak védelmét, hogy a 68. percben, Smolarek kíméletlen belépője után emberhátrányban játszott a bajnokság egyik legkisebb büdzséjéből gazdálkodó csapata.

Az újonc Almeria a szebb napokat látott Deportivo együttesét verte 3-0-ra idegenben, a Mallorca pedig ugyanilyen arányban győzött a Levante ellen. A Valladolid is jól mutatkozott be, idegenben verte az UEFA-kupa-döntős Espanyolt, míg a Villarreal némi meglepetésre, de cseppet sem érdemtelenül győzte le simán a meccset kilenc emberrel befejező Valenciát.

Primera División, 1. forduló:
Athletic Bilbao-Osasuna 0-0

Deportivo La Coruna-Almeria 0-3
Gól:
Negredo (18.), Soriano (33.), Crusat (50.)

Racing Santander-FC Barcelona 0-0
Piros lap: Smolarek (68.)

Real Mallorca-Levante 3-0
Gól:
Ibagaza (24. – 11-esből, 72.), Güiza (55.)

Recreativo Huelva-Real Betis 1-1
Gól:
Sinama (25.), illetve Nano (39.)

Espanyol-Real Valladolid 0-1
Gól:
Llorente (54.)

Valencia-Villarreal 0-3
Gól: Tomasson (16.), Rossi (63., 11-esből), Cazorla (73.)
Kiállítva: David Villa (39.), Joaquin (67., mindkettő Valencia)

Szombati meccsek:
Sevilla-Getafe 4-1
Real Murcia-Real Zaragoza 2-1
Real Madrid-Atlético Madrid 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik