Élet-Stílus

UEFA-kupa: optimista magyarok

Csütörtökön folytatódik a magyar csapatok európai kalandja: az UEFA-kupa selejtezőjének első körének visszavágóján a Honvéd itthon fogadja a Nitru Otacit, míg az MTK Jerevánban vendégszerepel. Mind a két magyar csapat igen optimista az esélyeket illetően.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

Az MTK és a Honvéd is kedvező helyzetből várja a visszavágót, miután előbbi egygólos előnnyel utazik az örmény MIKA otthonába, míg utóbbi idegenben ért el 1-1-es döntetlent a moldovai Nistru ellen.

A bajnoki ezüstérmes kék-fehérek 16 órától játszanak azzal a riválissal, amelyet három éve, szintén a selejtező első fordulójában a Honvéd búcsúztatott 2-1-es összesítéssel. A kupagyőztes kispestiek 20:30-tól lépnek pályára a Bozsik Stadionban, és a Chisinauban szerzett találatnak köszönhetően már a gól nélküli döntetlen is továbbjutást érne a magyar együttes számára. A Nistru Otacit a Debrecen elbúcsúztatta az UEFA-kupa 2001/2002-es kiírásának kvalifikációs körében.

Sikeresek voltak a főpróbák

A magyar együttesek győzelemmel hangoltak a csütörtöki megméretettésre (az MTK Budapest simán, 4-1-re nyert a Paks ellen, a Budapest Honvéd pedig nyögvenyelősen, 1-0-ra intézte el a Sopront), de a Nistru is jól főpróbázott (Iskra-Stali 1-0), a MIKA Jereván viszont nem játszott bajnoki meccset.


UEFA-kupa: optimista magyarok 1

Kanta József remek formában van (mtkhungaria.hu)



Szurkolás a számítógép előtt

Az MTK kedd reggel utazott el Jerevánba, és a meccs után azonnal indul is vissza – remélhetően örömittasan. Bori Gábor sérülése miatt nem tartott a többiekkel, a középpályás a számítógép előtt ülve az interneten követi majd nyomon a csapata mérkőzését. „Pakson beszakadt az oldalszalagom, egy-két hétig biztosan pihennem kell, remélem, minél hamarabb meggyógyulok, de abban is bízom, hogy a csapat nélkülem is sikerrel veszi a jereváni mérkőzést – nyilatkozta honlapunknak Bori. „Jó formában vagyunk, kettőből kettő bajnoki meccset nyertünk, a játékosok feldobott állapotban szálltak fel a gépre. Én is optimista vagyunk, szerintem 2-1-re győzünk.” Arra a kérdésre, hogy az MTK meddig juthat a sorozatban, Bori így válaszolt: „A következő körig biztos, aztán meglátjuk, kit kapunk ellenfélnek.” A labdarúgó mellett amúgy a szurkolók is optimisták: az MTK-honlap látogatóinak 44 százaléka egygólos sikerre tippel.

Győzelemre játszanak a Kispesten

A Honvéd is bizakodva várja a csütörtöki mérkőzést, az optimizmusra jó alapként szolgál az idegenben elért 1-1-es döntetlen. „Nem gondolunk arra, hogy egy nulla nulla is elég a továbbjutáshoz, egyértelműen győzelemre játszunk majd” – jelentette ki Supka Attila vezetőedző az FN-nek. „Sopronban ugyan nyertünk, de nem nyújtottunk jó teljesítményt, márpedig a Nistru Otaci ellen nem követhetünk el olyan hibákat, mint a bajnoki meccsen. A nagy tét mellett a remélhetőleg nagyszámú közönség is inspirálóan kell, hogy hasson a játékosokra. Bizakodó vagyok” – tette hozzá a szakvezető, aki nem akart tippelni a végeredményt illetően, csak annyit mondott: „A lényeg, hogy jussunk tovább…”. A Honvéd együttesében Pomper Tibor bajlódik kisebb sérüléssel, csütörtök estig azonban rendbe jöhet, a késői igazolás miatt viszont Palásthy Norbert, Tóth Mihály és Magasföldi József biztosan nem léphet pályára.


UEFA-kupa: optimista magyarok 2

Csütörtökön is ünnepelnének a kispestiek (MTI)


UEFA-kupa, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Honvéd-Nistru Otaci, csütörtök, 20:30 (1-1)
MIKA-MTK Budapest, csütörtök, 16:00 (1-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik