Élet-Stílus

Snoop Dogg-koncert Budapesten

A rap és a hip-hop egyik legerőteljesebb előadója, Snnop Dog ad koncertet csütörtök este az Új Syma Csarnokban.

A Los Angelesben Calvin Cordozar Broadus Jr. néven született 35 éves Snoop Dogg amerikai énekes, rapper 1992-ben vált Amerika- majd világszerte ismert, műfajában kiemelkedő előadóvá. Unokatestvérével Nate Doggal és Warren G-vel (Dr. Dre, a világszerte ismert rapper és producer féltestvérével) kezdett zenélni. Ők alapították a 213-t ami Long Beach körzetszáma volt, a banda tagjai között ott volt még Lil’ 1/2 Dead is.


Snoop Dogg-koncert Budapesten 1

Már első lemezével, az 1993-ban megjelent Doggstyle-lal óriási sikert aratott, vezette a Billboard 200-as albumlistáját és a rhythm and blues-hip-hop listáját is, s ezt a sikert megismételte Doggfather című korongjával is.

Későbbi lemezei is jól fogytak, bár időnként a szakma lehúzta egyik-másikat. A The Blue Carpet Treatment című legutóbbi lemeze ismét nagy siker, 2. helyezett volt Billboard listáján. Saját albumain kívül mások által készített több mint száz albumon volt közreműködő.

Snoop Dogg a film világában is kipróbálta magát. A Kiképzés című filmben Denzel Washingtonnal játszott, horrorfilmekben, pornófilmekben vállalt szerepet, saját műsort vezet az MTV zenés tv-csatornán. Nemcsak színész volt, hanem rendezett is. A színpadon nagyszerűen alakító, humorban igen gazdag Snoop Dogg eredetileg áprilisban lépett volna fel Budapesten.

Csütörtöki koncertjén elsősorban Tha Blue Carpet Treatment című album anyagát mutatja be, de várhatóan, régebbi, klasszikus számait is előveszi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik