Élet-Stílus

Forma-1: elválnak Albers és a Spyker útjai

A Forma-1-es világbajnokságon szereplő Spyker istálló bejelentette, hogy megválik pilótájától, Christijan Alberstől. A hírek szerint a holland szponzori szerződése volt a szakítás oka.

A Minardi autójában 2005-ben bemutatkozó 28 éves pilóta második idényét töltötte a Ferrari-hajtóműveket használó csapatnál. Megítélésének azonban nem tett jót, hogy csapattársa, az újonc Adrian Sutil rendre jobb eredményeket ért el. Az egyelőre pont nélkül stagnáló Spykernél nem utaltak arra, hogy ki helyettesítheti majd a németalföldit.

A csapatvezető Colin Kolles utalt azonban arra, hogy nem a Francia Nagydíjon végzett kerékcserénél jókora kalamajkát kiváltó (a tankolást követően kapkodva induló, s a töltőtömlőt is magával ragadó) Albers teljesítménye miatt váltak el útjaik: „Nehéz döntés volt, hisz Christijan kezdte egyre jobban érezni az autót. De a tervbe vett fejlesztéseket veszélybe sodorta, hogy a személyi szponzorainak egyike egész egyszerűen elfelejtett fizetni.”

Az istálló versenyigazgatója, Michiel Mol is sajnálkozásának adott hangot:
„Szeretnénk hangsúlyozni, hogy messzemenően elégedettek voltunk Christijan hozzáállásával és teljesítményével, s ezúttal hangsúlyoznám, hogy tapasztalatára a továbbiakban is számítunk. A hosszabb távú tervek azonban elsőbbséget élveznek, s így meg kellett hoznunk a számunkra is szomorú döntést.”

A Reuters szerint a Forma-1-es tűzkeresztségen már áteső indiai Narain Karthikeyan lehet a holland útódja a narancssárga autó kormánya mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik