Élet-Stílus

UEFA: fél lábbal már négy között az Osasuna

A spanyol csapat meglepően könnyedén, 3-0-ra nyert a Bayer Leverkusen otthonában a labdarúgó UEFA Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A címvédő Sevilla 2-1-re verte otthon a Tottenhamet, az Espanyol minimális előnnyel utazhat egy hét múlva Lisszabonba.

A német csapat optimistán várta az Osasuna elleni összecsapást, de a remények már az első percben elúszni látszottak. A Leverkusen pillanatok alatt hátrányba került, és a mérkőzés hátralévő részében pedig csak futott az eredmény után. A gyógyszergyári csapatot egy bedobást követően Cuellar sokkolta, és a továbbiakban is veszélyesen támadott a spanyol alakulat. A németek csak a fiatal Adler kapusnak köszönhették, hogy nem kerültek hamarabb nagy hátrányba.

Félóra után a hazaiak is adtak némi életjelt magukról, de Barbarez kísérlete a kapu mellé szállt. A játék képe a második játékrészben sem nagyon változott: az Osasuna hátul kivárt, a németek pedig ötlettelen, fantáziátlan focival bosszantották szurkolóikat. A spanyolok a kontráikból még kétszer eredményesek voltak, így gyakorlatilag már az első meccsen eldőlt minden, Michael Skibbe csapata csak a csodában bízhat.

A címvédő Sevilla is győzött a negyeddöntő első meccsén, de a Tottenham elleni sovány 2-1 után még nem érezheti magát biztonságban. Ezen a mérkőzésen két percet kellett várni az első gólra: Keane vette be a spanyolok kapuját, de a folytatásban már a tavalyi győztes akarata érvényesült a pályán. Először Kanoute egalizált tizenegyesből, majd még az első félidőben Kerzsakov előnyhöz juttatta a címvédőt.. A második félidőre mindkét együttes visszakapcsolt, így több találat már nem született.

A kiírás egyik esélyesének tartott Werder értékes döntetlent ért el a hazai pályán rendkívülien erős AZ Alkmaar ellen. A hollandok végig fölényben játszottak, a brémiaiak csak a szerencséjüknek köszönhetik, hogy nem kerültek idegen pályán hátrányba. A világbajnokság gólkirálya, Miroslav Klose ismét harmatgyengén játszott, és a ritka német helyzeteket nem tudta eredményesen befejezni.

A forduló gólokban leggazdagabb mérkőzését Barcelonában játszották, ahol az Espanyol a Benfica együttesét fogadta. Ez a párharc sem dőlt még el, hiszen lőtt ugyan három gólt a hazai csapat, de a portugálok is kétszer betaláltak.

UEFA Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Bayer Leverkusen (német)-Osasuna (spanyol) 0-3
Gól:
Cuellar (1.), David Lopez (71.), Webo (73.)

AZ Alkmaar (holland)-Werder Bremen (német) 0-0

Sevilla (spanyol)-Tottenham Hotspur (angol) 2-1
Gól:
Kanouté (19., 11-esből), Kerzsakov (36.), illetve Keane (2.)

Espanyol (spanyol)-Benfica (portugál) 3-2
Gól:
Tamudo (15.), Riera (33.), Pandiani (58.), illetve Nuno Gomes (63.), Simao Sabrosa (65.)



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik