Élet-Stílus

Németh: remek döntés volt Puljezevics honosítása

Szombat késő délután a spanyolok legyőzésével nyolc közé kerülhet a férfi kézilabda válogatott a németországi világbajnokságon. Az esélyekről és az eddigi tapasztalatairól faggattuk Németh Andrást.

Skaliczki László szövetségi kapitány a torna előtt az olimpiai kvalifikációt, azaz az első hét közé jutást tűzte ki célnak, ami a bravúros csoportbeli szerepléssel, és a középdöntőben a csehek legyőzésével elérhető közelségbe került. A magyar csapatnak ehhez a spanyolok és az oroszok ellen legalább egy pontot kell szereznie. Két vereséggel is továbbmehetünk, de akkor már nem Nagy Laciék kezében lesz a sorsunk (az oroszoknak meg kell verniük az egyre erősebb dánokat).

A lányok kapitánya, Németh András az FN-nek elmondta, hogy a nem éppen kedvező előjelek ellenére kellemes meglepetést okoztak neki a férfiak: “Többen sérülés miatt nem utaztak ki Németországba, ráadásul jó pár kulcsjátékos nem tudott részt venni a felkészülésben. Ezért is óriási siker az eddigi produkció.”

“Perez kiesésével nincsen igazi bal átlövője a csapatnak, aki nyomás alatt tudná tartani az ellenfél védőfalát, de úgy érzem van még ebben a csapatban, és tovább fognak jutni a középdöntőből. Nem túl öregek a rutinos játékosaink, a fiatalok pedig kezdenek beérni.” – mondta lapunknak a tavalyi Európa-bajnokságon a lányokkal az ötödik helyen végző Németh.

A tréner szerint a világbajnokság eddigi tanulsága, hogy óriási szerepe van a kapusok teljesítményének. “Remek döntés volt Puljezevics honosítása. Sokat erősödött vele a válogatott. Nemcsak a kapuban mutatott teljesítményével, hanem a személyiségével is magával tudja rántani a társakat. Nagyon remélem, hogy látni fogjuk még a tornán a válogatott kapujában.”

A magyarok szombat délután hatkor játszanak a spanyolok ellen, vasárnap ugyanebben az időben, a középdöntő zárásaként az oroszok következnek. Mindkét találkozót a Sport1 közvetíti.

A csoportunk állása:
1. Horvátország 6
2. Spanyolország 4 (91-85)
3. Magyarország 4 (76-79)
4. Dánia 2 (82-81)
5. Oroszország 2 (86-91)
6. Csehország 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik