Élet-Stílus

NBA: gödörben a címvédő

Zsinórban harmadik vereségét szenvedte el a sztárjait nélkülöző Miami a tengerentúli profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A címvédő a legutóbbi játéknapon az Orlando vendégeként kapott ki.

A műtét után lábadozó Shaquille O’Neal és a csuklóját fájlaló Dwayne Wade nélkül kiálló címvédő végig alárendelt szerepet játszott az Orlando elleni vendégjátéka során. A második negyedben mindössze tíz pontot dobott – ennél rosszabb produkciója ebben az idényben még nem volt -, és a negyedik felvonásban is csak 11-ig jutott. Ebből következik, hogy a Magic – amely négy vereség után nyert újra – sima győzelmet aratott, elsősorban a 18 ponttal és 10 lepattanóval záró Dwight Howardnak, illetve a 16 pontos Trevor Arizának köszönhetően.

A játéknap további érdekességeiről egy-egy mondat: Jason Richardson, a Golden State védője kéztörést szenvedett, legalább kéthónapos kihagyás vár rá, ráadásul a csapata is kikapott a Sacramentótól. Tony Barone győzelemmel mutatkozott be Memphis edzőjeként, a Grizzlies ugyanis hat ponttal jobbnak bizonyult a vendégként fellépő Torontónál.

A 28 pontot jegyző Michael Redd vezette Milwaukee is elkalapálta a Washingtont, ekképp vége szakadt a fővárosiak ötmérkőzéses győzelmi sorozatának. Végül, de nem utolsósorban: a New Orleans most is kikapott a Dallas együttesétől, ezzel sorozatban a huszadik vereségét könyvelte el a texasi riválisával szemben. Külön említést érdemel, hogy jelenleg ez a leghosszabb aktív sorozat, és nem pusztán NBA-ben, hanem az összes észak-amerikai profiligában.

NBA, alapszakasz, 57. játéknap:
Orlando Magic-Miami Heat 97-68
Indiana Pacers-Charlotte Bobcats 102-113
New Jersey Nets-Minnesota Timberwolves 100-92
Memphis Grizzlies-Toronto Raptors 110-104
Chicago Bulls-Cleveland Cavaliers 103-96
Milwaukee Bucks-Washington Wizards 119-102
Dallas Mavericks-New Orleans Hornets 94-80
Utah Jazz Portland-Trail Blazers 96-86
Sacramento Kings-Golden State Warriors 119-96

Ajánlott videó

Olvasói sztorik