Élet-Stílus

Ma még látogatható a miskolci Munkácsy-kiállítás

admin
admin

2006. 12. 31. 11:00

Bár hivatalosan szombaton bezárt, de az óriási érdeklődés miatt vasárnap még látogatható a Munkácsy Mihály képeiből összeállított kiállítás a miskolci Herman Ottó Múzeumban.

Az elmúlt másfél évben a Pákh gyűjtemény vándorkiállításként járta az országot, korábban a fővárosban, majd Debrecenben, Pécsett, Kaposváron, Szegeden és Békéscsabán mutatták be az alkotásokat. A miskolci tárlat a hetedik állomás a magyarországi kiállítások sorában, amely a Munkácsy-képek Amerikából címet kapta.

A tárlatot eddig több, mint 30 ezren látták Miskolcon, a múzeum eddigi legsikeresebb, leglátogatottabb kiállítása ez volt. Bár hivatalosan december 30-án zárt a Munkácsy kiállítás, de az óriási érdeklődés miatt – volt, hogy órákig kellett sorban állni – vasárnap délelőtt 10 órától 13 óráig még kinyitnak a múzeum kapui.

A Pákh-féle gyűjteményből 29 képet tekinthetnek meg a látogatók. Kuriózumként látható az a grafika, amely a “Konyhában” című kompozíció rézkarc feldolgozása, ugyanakkor a múzeum saját Munkácsy képei is helyet kaptak a tárlaton.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.