Élet-Stílus

Várhidi marad a szövetségi kapitány

Január első napjától a jövő év végéig Várhidi Péter lesz a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – így döntött csütörtöki ülésén a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége (MLSZ).


Az elnökségi ülés után tartott sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy Várhidi Péter saját kérésére továbbra is irányítja majd a 19 éven aluli együttest. A 48 éves tréner egy mérkőzésen már a felnőtt válogatottat is dirigálta, november 15-én, a Kanada elleni találkozón (1-0) megbízott kapitányként ült a kispadon.

A szövetség elnöke legszívesebben Bölöni Lászlónak adta volna a karmesteri pálcát, Kisteleki István kapcsolatba is lépett a romániai szakemberrel, megegyezni azonban nem tudtak a felek. Azt pedig már korábban is hallani lehetett, hogy amennyiben nem Bölöni lesz a kapitány, úgy az Újpesttel bajnoki címet szerző Várhidi folytathatja majd a munkát.

A posztján most megerősített edző a FigyelőNetnek elmondta, kész koncepció alapján dolgozik majd: a tehetséges fiatalokból igyekszik eredményes csapatot kialakítani. „Türelmesnek kell lennünk, szerintem két-három év biztosan kell ahhoz, amíg ez a csapat megérik a nagy feladatokra. A fejlődést, a csapatépítést nagyban segítené, ha minél több mérkőzést tudnánk játszani” – nyilatkozta Várhidi.

Kisteleki a csapatépítéssel kapcsolatban kijelentette, egyelőre nem érdeklik az eredmények, 2010-2012-re szeretne egy ütőképes és sikeres válogatottat. Arra az újságírói felvetésre, hogy nincs-e ellentmondás az egyéves szerződés és a hosszútávú tervek között, Kisteleki roppant egyszerűen válaszolt: nincs.


“Csak a munka számít. Egy évben állapodtunk meg, de lehet még belőle tízéves kapcsolat is” – mondta az MLSZ-elnök, aki hozzátette, Mészöly Kálmán és Dunai Antal amolyan szakmai tanácsadóként segíti a szövetségi kapitány munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik