Élet-Stílus

Fantasztikus pécsi győzelem a Bourges ellen

A MiZo Pécs hazai pályán két ponttal, 61-59-re legyőzte a francia Bourges együttesét a női kosárlabda Euroliga 7. fordulójában.

Az egy hónapja Bourges-ban 75-59-re alulmaradó pécsiek számára örvendetes hír érkezett délelőtt, ugyanis egy kiderült, hogy nincs komoly elváltozás a hetek óta kényszerpihenőn lévő Béres Tímea térdében, így a válogatott center vállalta a játékot.

Jól kezdett a pécsi együttes, ám a háromszoros Euroliga-győztes franciák nem engedték ellépni őket, így a nagyszünetre mindössze egyetlen pont volt a különbség a vendégek javára. Rátgéber László tanítványai aztán a harmadik negyedben megint fantasztikusan játszottak, ekképp a zárófelvonásra ötpontos előnnyel “mehettek” be a hazaiak.

A hajrában remekül ölték az időt a pécsi játékosok, így sikerült megtartani az előnyt, ezzel a Bourges elszenvedte első vereségét a sorozatban.

“Bravúros győzelem volt, de azért most is meglátszott, hogy mennyi problémánk van. Külön örülök neki, hogy a magyar lányok hozták a mai mérkőzést” – nyilatkozta Rátgéber László.


A 4/3-as mérlegnél tartó Pécs jövő csütörtökön a cseh USK Prahához látogat.

Női Euroliga, 7. forduló:
MiZo Pécs-Bourges (francia) 61-59

Korábban játszották:
Sopron-Mondeville (francia) 84-62

Női Európa Kupa:
Szeged-Vologda (orosz) 89-95 – h.u.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik