Élet-Stílus

Vége a Vadkakasok-korszaknak?

Noha a megszűnést - vagy az azzal egyenértékű csődhelyzetet - hivatalosan még nem jelentették be, szinte biztos, hogy megszűnik a 2004/2005-ös szezonban bajnoki ezüstérmet szerzett Debreceni Vadkakasok-UPC élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata.

A pénteki Debrecen-Atomerőmű meccs (63-84) után azoknak is nyilvánvalóvá vált a vég, akikben eddig talán nem tudatosult, hogy nincs tovább.


A hosszú hónapok, sőt évek óta tartó agónia befejeződött, hiszen olyan adósságállománnyal – a távirati iroda információi szerint 120 millió forinttal – rendelkezik a klub, amelyet a csapatot működtető gazdasági társaságban főtulajdonos debreceni önkormányzat már nem tud, és nem is akar kezelni.

A játékosok és a szakmai stáb négy hónapja nem kapott egyetlen fillért sem, és mivel a hétfői rendkívüli közgyűlésen sem érkezett semmilyen biztató jel a megoldásra az illetékesektől, mi több, a városvezetéstől és a tulajdonosoktól sem vetődött fel segítség az irányukba, ezért tovább már nem tartanak ki, és vélhetően továbbállnak.

Az Atomerőmű elleni bajnoki mérkőzés után hosszú percekig éltette a debreceni publikum a valóban sportemberként viselkedő hajdúsági társaságot, akik közül szinte mindenki zokogva búcsúzott, és dobta ki a lelkes közönség közé mezét, melegítőjét.

Bár hivatalosan tíznapos szünetre utaztak el szombaton a Vadkakasok, ám vélhetően csak a csoda segítségével lehetne elérni, hogy visszatérjenek Debrecenbe. Állítólag több kosaras már meg is állapodott új kenyéradójával. Az eredetileg még az idénre kiírt, Körmend elleni bajnokit január 17-re halasztották el a debreceniek, ám semmi garancia nincs arra, hogy ki is állnak. majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik