Élet-Stílus

NHL: megszakadt a Cápák sorozata

A Boston Bruins gólzáporos meccsen diadalmaskodott a Montreal ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. Az Oilers magabiztos győzelmet aratott Vancouverben, a San Jose sorozata pedig megszakadt.

Tizenegy gól esett keddre virradóra a Montreal otthonában, de végül csak egyetlen egy találat döntött a vendég bostoniak javára. Brad Stuart két perccel a záró harmad vége előtt megszerezte második találatát, és ezzel elnémította a Bell Center közönségét.

A gólgyártást a hazaiak kezdték a nyitóharmad közepén, ám a Boston Bruins korántsem torpant meg a bekapott Latendresse lövés után, és a következő negyedórában sorozatban négyszer (Glen Murray, Marco Sturm, Shean Donovan és Wayne Primeau) mattolta Tim Thomas-t a Bruins kapujában. A gólgazdag mérkőzés azonban újabb fordulatot tartogatott a nézők számára, hiszen még a második játékrészben egyenlítettek a hazaiak (Michael Ryder, Mike Johnson és Alexander Perezhogin).

A záró harmadban aztán Brad Stuart kétszer volt eredményes, és mivel a másik oldalon csak Souray talált be, a vendégcsapaté lett a két pont. “Nagyon elégedetlenek voltunk magunkkal a második harmad után, de volt időnk rendezni a sorainkat. Megbeszéltük milyen hibákat követtünk el ebben a 20 percben, és próbáltuk ezeket elkerülni.” – nyilatkozta a találkozót követően Stuart.

Keddre virradóra Dallas-ban szakadt meg a San Jose Sharks sorozata, amely öt meccs óta nem talált legyőzőre. A montreali összecsapással ellentétben itt nem potyogtak a gólok: Mike Modano még az első harmadban emberelőnyös helyzetben vette be Jevgenyij Nabokov kapuját, és ezzel gyakorlatilag eldöntötte a meccset. Üröm az örömben, hogy a hazai csapatkapitány a második harmadban lesérült, és ezzel újabb kulcsjátékos dőlt ki a sorból. Már hétfő este sem tudott különböző okok miatt jégre lépni Brenden Morrow, Eric Lindros, Trevor Daley, Darryl Sydor és Antti Miettinen.

A hátralévő valamivel több mint 50 percben a kapusoké volt a főszerep: Marty Turco lehúzta a rolót, őrületbe kergetve a Cápákat. A másik oldalon Nabokov is remekelt, és maradt az egygólos hazai győzelem.

NHL, alapszakasz, 61. játéknap
Montreal Canadiens-Boston Bruins 5-6
Dallas Stars-San Jose Sharks 1-0
Vancouver Canucks-Edmonton Oilers 0-4
Phoenix Coyotes-Nashville Predators 3-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik