Élet-Stílus

Mourinho és csapata kész az előzésre

A hétközi forduló után sem változott a különbség a Manchester United és a Chelsea között az angol Premier League-ben: a „vörös ördögök" továbbra is három ponttal előzik meg a fő riválisukat.

A Chelsea a Bolton otthonában nyert 1-0-ra, miközben a sérült Louis Saha nélkül felálló Manchester United könnyedén, három gólt lőve fektette két vállra a helyzetbe is alig kerülő Evertont az angol bajnokság szerdai játéknapján.

A címvédő Michael Ballack szezonbeli harmadik góljával győzte le a Boltont. A mérkőzésre José Mourinho nem sok szót vesztegetett, nyilatkozatában inkább a nagy vetélytárssal foglalkozott. „Azt hiszem, nem kell sok idő ahhoz, hogy átvegyük az első helyet. Jelen pillanatban csak három pont a hátrányunk, és ennek nagyon örülök, elvégre sokkal nehezebb meccseken vagyunk túl, mint a Manchester. A sorsolásnak köszönhetően most zsinórban arathatjuk a győzelmeket, és az élre állhatunk, olyan gyorsan, ahogy csak lehetséges” – mondta tele önbizalommal a Chelsea portugál szakvezetője.

Nyilván a fentiekhez a manchesterieknek is lesz néhány szavuk. A „vörös ördögök” az Everton felett aratott habkönnyű diadallal jelezték, jó formában vannak, nem lesz azért olyan könnyű letaszítani őket az élről. A liverpooli kékek ellen Cristiano Ronaldo kezdte a gólgyártást, majd fordulás után a United mezében először eredményes Patrice Evra előbb maga vette be a vendégek kapuját, később pedig John O’Shea góljához asszisztált. „Számunkra nagyon fontos volt ez a találkozó, miután két pontot elveszítettünk a Chelsea ellen” – magyarázta Sir Alex Ferguson, a Manchester United skót menedzsere.

A Liverpoolnak továbbra is gondjai vannak a gólszerzéssel, a csapat legutóbbi négy bajnokiján mindössze egyszer volt eredményes. Szerdán is csak egy gólnélküli döntetlenre futotta az erejéből a Portsmouth elleni hazai mérkőzésen. Ugyanakkor a Fulham 40 év után először győzte le a stadionjában vizitáló Arsenalt. Chris Coleman emberei 19 perc alatt kétgólos előnyre tettek szert, ráadásul a második félidő jelentős részében emberelőnyben játszhattak. Az Arsenal becsületgólját Robin van Persie jegyezte szabadrúgásból. „Nem tudom hibáztatni a csapatot, hiszen nem játszott rosszul, a korán bekapott gólok után viszont már nem volt visszaút” – így az „ágyúsokat” edző Arsene Wenger.

Premier League, 15. forduló:
Aston Villa-Manchester City 1-3 (0-2)
Gól:
McCann (66.), il. Vassell (18.), Barton (32.), Distin (75.)

Fulham-Arsenal 2-1 (2-1)
Gól:
McBride (6.), Radzinski (19.), ill. Van Persie (36.)
Kiállítva: Senderos (66, Arsenal)

Bolton-Chelsea 0-1 (0-1)
Gól:
Ballack (45.)

Liverpool-Portsmouth 0-0

Manchester United-Everton 3-0 (1-0)
Gól:
Cristiano Ronaldo (39.), Evra (63.), O’Shea (89.)

Kedden játszották:
Watford-Sheffield United 0-1 (0-0
Gól:
Webber (88.)
Kiállítva: Powell (93., Watford)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik