Élet-Stílus

A Szeged is továbbjutott a BL-ben

Bravúros, 23-22-es győzelmet aratott a Pick Szeged csapata a svájci Schaffhausen otthonában, így - akárcsak a Veszprém - bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe.

A Szeged azzal a tudattal lépett pályára szombat este, hogy ha győz, vagy legalább 28 gólt dobva döntetlent játszik, akkor a BL nyolcaddöntőjében folytatja, máskülönben a KEK mezőnyébe kerül át.

A Schaffhausen kezdett jobban

A hazaiak alaposan ráijesztettek a Tisza-partiakra, miután heves rohamokkal 8-3-ra elhúztak. Időkérés után sikerült rendezni a sorokat, és megkezdődött a szegedi felzárkózás. A magyar együttes szenzációs negyedórát produkálva fordított (9-10), ezt pedig a svájciak trénere nem hagyhatta szó nélkül. De hiába, mert a szünetig tovább nőtt a különbség.

Izgalmas volt a hajrá

A folytatásban sokkal keményebben védekezett a Schaffhausen, és eleinte nem tudott gólt lőni a Pick Szeged. Ahogy taktikát váltottak a vendégek 13-11-ről elhúztak 18-14-re. Ekkor negyedóra volt még hátra a találkozóból. Eszeveszett rohamba kezdett a hazai gárda, és három peccel a lefújás előtt feljöttek 22-20-ra. A hajrá még izgalmasabb volt. 23-22-re módosult az állás 50 másodperccel a vége előtt, ráadásul emberhátrányba került a Szeged. Az utolsó támadást azonban sikerült elhúzni, így maradt az egygólos, továbbjutást érő remek győzelem.

Bejött a papírforma Veszprémben

A Veszprém már biztos továbbjutóként várhatta az utolsó fordulót, a Boszna Szarajevo elleni mérkőzést. A két csapat erejéről sokat elárult, hogy a magyar bajnok korábban Szarajevóban is győzni tudott. A vendégek ugyanakkor nem ijedtek meg, és a 11. percben még vezettek is (4-5), mert a hazaiak több ziccert elszórakoztak. Aztán gyorsan jött a fordítás, de elhúznia nem sikerült a házigazdáknak. Ráadásul Perez megsérült, és a Boszna egyenlített (9-9), ekkor Zdravko Zovko vezetőedző időt kért, és ez arra jó volt, hogy az előny meglegyen a szünetre. A fordulást követően sokkal jobban összpontosított a lényegesen esélyesebb Veszprém, és hamar meglépett (18-11). A különbség a folytatásban tovább nőtt és végül kétszámjegyűre hízott.

Férfi BL, 6. forduló:
B-csoport:
Schaffhausen (svájci)-Pick Szeged 22-23
Ciudad Real (spanyol)-Breszt Meskovo (fehérorosz) 39-29

A-csoport:
MKB Veszprém-Boszna Szarajevo (bosnyák) 34-24

Ajánlott videó

Olvasói sztorik