Élet-Stílus

Újra betalált Szabics

Szabics Imre, az FSV Mainz magyar válogatott támadója gólt szerzett a Wolfsburg elleni mérkőzésen, ugyanakkor csapata hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett. A listavezető brémaiak nyerni tudtak.

A labdarúgó Bundesliga 11. fordulójában a Werder Bremen a Nürnberg otthonában gyűjtötte be a három pontot. Kloséék a mérkőzés jelentős részében nagyon gyengén játszottak, de két klasszis játékosuk egy-egy villanással mindent elrendezett. A 32. percben Frings a nürnbergi tizenhatosnál öt védővel találta magát szembe, de a válogatott játékos nem zavartatta magát, és parádésan a jobb alsóba tekert. Az idei BL-kiírásban érdekelt brémaiak a második félidőben sem voltak meggyőzőek, de az argentin Diego 22 méterről gyönyörű gólt lőtt szabadrúgásból a házigazdáknak.

Szabicsék hamar hátrányba kerültek saját közönségük előtt a Wolfsburggal szemben: Hanke ötödször volt eredményes az idei szezonban. Nem sokat késett a Mainz válasza, és a magyar támadó Babatz 40 méteres passzát mellel maga elé tette, majd 14 méterről kilőtte a hosszút. Szabicsék a mutatott játék alapján döntetlenre legalább jók lettek volna, de az utolsó percekben Lamprecht kihasználva a védelem egy rövidzárlatát közelről a kapuba fejelt.

Bundesliga, 11. forduló
Borussia Dortmund-Alemannia Aachen 0-0

1. FC Nürnberg-Werder Bremen 1-2 (0-1)
Gól:
Banovic (90. 11-esből), illetve Frings (32.), Diego (79.)

VfB Stuttgart-Hamburger SV 2-0 (0-0)
Gól:
Gomez (80.), Hitzlsperger (85.)

FSV Mainz 05-VfL Wolfsburg 1-2 (1-1)
Gól:
Szabics (7.), illetve Hanke (4. 11-esből), Lamprecht (84.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik