Élet-Stílus

Döntetlennel is előzött az MTK

Az MTK csak döntetlent játszott a Honvéddal, de így is átvette az első helyet a labdarúgó Borsodi Liga tabelláján, mivel a korábbi listavezető Zalaegerszeg két góllal kikapott a Kaposvár otthonában.

A kaposváriak már a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést és gyorsan meg is szerezték a vezetést. A folytatásban is a hazaiak voltak fölényben, szebbnél szebb támadásokat vezettek, és a félidő hajrájában Oláh Lóránt második gólját is belőtte. A második félidőt kettős cserével kezdte a Zalaegerszeg, és ez használt is Simon Antal csapatának. A jó iramú találkozón mindkét kapu előtt nagy helyzetek adódtak, egy-egy gól esett mindkét oldalon, de a látottak alapján a Kaposvár ötletes és ezúttal gólerős játékával rászolgált a sikerre.

Veresége és rosszabb gólkülönbsége miatt a Zalaegerszeg a második helyre csúszott vissza a tabellán, mivel az MTK legalább egy pontot szerzett a Hidegkuti-stadionban vizitáló Honvéd ellen. Nagy meglepetésre a vendégcsapat jóval taktikusabban, fegyelmezettebben futballozott az első félidőben, így megérdemelten szerzett vezetést, míg az MTK képtelen volt helyzetig eljutni. A szünet után nagy erőket mozgósított a hazai csapat, de az egyenlítő találatra hidegzuhanyként jött az újabb Honvéd-gól. Ettől némileg görcsössé vált az MTK, de Kanta Józsefnek köszönhetően mégis sikerült egalizálnia.


Borsodi Liga, 12. forduló:
Paks-Pécs 0-1 (0-1)
Gól:
Lantos (13.)

FC Tatabánya-Győri ETO FC 2-1 (1-0)
Gól:
Ndjodo (38.), Hajdú (90.), ill. Bajzát (67.)

Vasas-FC Sopron 0-0

Kaposvár-Zalaegerszeg 3-1 (2-0)
Gól:
Oláh (6., 42.), Alves (69.), ill. Waltner (68.)

MTK-Honvéd 2-2 (0-1)
Gól:
Kanta J. (55., 75.), ill. László (21.), Hercegfalvi (59.)

Vác-REAC 0-1 (0-0)
Gól:
Somorjai (65.)

Pénteken játszották:
FC Fehérvár-Diósgyőr 2-0
Gól:
Sitku (55., 89., az másodikat 11-eből)

További program:
Debrecen-Újpest FC, hétfő, 18:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik