Élet-Stílus

FTC: kezdődhet a következő menet

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága megbüntette a Ferencvárost. A klub természetesen nem hagyja annyiban a dolgot, és fellebbeznek a Dámosy szerint felháborító ítélet ellen.




FTC: kezdődhet a következő menet 1
ftc.lap.hu

FTC: kezdődhet a következő menet 1
FTC: kezdődhet a következő menet 3

A testület még a keddi napon foglalkozott a Fradi ügyével. Az egyesület mint ismert a megvont licenc miatt az európai szövetségnél (UEFA), a Legfőbb Ügyészségen és a Fővárosi Bíróságon keresi az igazát. Az utóbbi szeptember 5-ei ítéletében megsemmisítette az MLSZ két határozatát, de a felperes FTC Zrt. keresetét elutasította, azaz nem állapította meg, hogy az eredeti döntés értelmében az FTC rendelkezik a licencjoggal. A döntés ellen fellebbező MLSZ szerint ebben az ügyben nem dönthet a Fővárosi Bíróság, és emiatt fegyelmi eljárást indított az FTC ellen. A klubot a keddi ítélet értelmében 25 millió forintos büntetés kifizetésére kötelezték, és eltiltották 2007. június 30-ig a nemzetközi fellépésektől.

A Ferencvárosnak három napja van a büntetés befizetésére, ám amennyiben a klub fellebbez a döntés ellen, annak halasztó hatálya van. A klub jogi képviselője már kedd este jelezte, hogy természetesen élni kíván ezzel a lehetőséggel az FTC, amelynek új elnöke, Dámosy Zsolt felháborodott levelet írt az ítélet megismerése után.

“Mélységes megdöbbenéssel és felháborodással vettük tudomásul a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának ma született jogellenes döntését, amely ismét elmarasztalta a Ferencvárost. Úgy tűnik, az MLSZ következetes a törvénytelen lépések sorozatában, ráadásul semmilyen fogadókészség sem mutatkozik a részükről a megegyezésre, így két lehetőség áll előttünk. Vagy annak ellenére kihátrálunk az ügyből, hogy a polgári bíróság a mi álláspontunkat osztotta, vagy folytatjuk a harcot, küzdünk tovább az igazunkért, és elmegyünk a végsőkig. Pillanatnyilag egyetlen jogorvoslat áll a rendelkezésünkre, az első fokú fegyelmi határozat elleni fellebbezés, ami halasztó hatályú.” – áll Dámosy levelében.

Az elnök szerint az MLSZ fegyelmi határozata mind eljárásjogilag, mind érdemében jogellenes, ugyanis a szövetség július utolsó napjaiban szerzett tudomást arról, hogy a Ferencváros polgári bírósághoz fordult. Ugyanakkor az MLSZ a fegyelmi eljárást 2006. szeptember 5. napján indította meg, nyilvánvalóan megsértve ezzel saját szabályzatát, amely a fegyelmi vétség elkövetéséről való tudomásszerzéstől számított 30 napot biztosít az eljárás megindítására.

Ehhez képest Kisteleki István a Nemzeti Sportnak korrektnek nevezte a fegyelmi bizottság döntését. A sportvezető hozzátette, hogy – bár véleménye szerint is súlyos a büntetés – a zöld-fehéreket akár pontlevonással is sújthatták volna, ám ez az ítélet megmutatta, hogy az MLSZ nem akar egyetlen klubot sem tönkretenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik