Élet-Stílus

A Szeged és a Veszprém is javított

Mind a két magyar csapat, a Szeged és a Veszprém is nyert a férfi kézilabda BL második fordulójában, feledtetve így a nyitányon a Ciudad Realtól, illetve a Pamlonától elszenvedett vereséget.

A Pick Szeged a fehérorosz Breszt Meskovo otthonában gyűjtötte be a két pontot a BL második körében. Szenzációsan kezdett a magyar együttes, negyedóra alatt elhúzott 10-4-re. Aztán a hazaiak hármas (!) emberelőnybe kerültek, és felzárkóztak 12-11-re. A folytatásban azonos létszám mellett ismét a vendégek irányítottak, és sikerült újból ellépniük.


A szünet után tovább sziporkázott a Pick, már 25-16-ra is vezetett, ám megint megtorpant, és a bresztiek feljöttek 26-24-re. A hajrában a Szeged már nem engedett ki, és megszerezte a kötelező két pontot.

A Veszprém könnyedén, húsz góllal nyert a Povazska ellen. A szlovákok csak az első tíz percben tudtak komolyabb ellenállást kifejteni. Fokozatosan növelte előnyét a sokkal esélyesebb Veszprém, és már az első félidőben majdnem kétszámjegyű különbséggel vezetett (18-9), végül néhány könnyelmű megmozdulás miatt erre nem került sor.


A második játékrész két kimaradt hazai ziccerrel indult, ettől ugyan kicsit fellelkesült a Povazska Bystrica, de Carlos Pérez jó alakításai révén a 38. percben 27-17 lett az állás. A folytatásban sem volt azonos szinten a két együttes, és a végén megsemmisítő veszprémi siker született.

Férfi BL, 2. forduló
A-csoport:

Veszprém-Povazska Bystrica (szlovák) 46-26 (20-14)

B-csoport:
Breszt Meskovo (fehérorosz)-Pick Szeged 24-30 (14-17)

A következő fordulóban, a jövő héten:
Pick Szeged-Schaffhausen (német), szombat, 16:15
Boszna Szarajevo (bosnyák)-Veszprém, vasárnap, 16:15

Ajánlott videó

Olvasói sztorik