Élet-Stílus

Hill: Schumacher lesz a világbajnok!

A korábbi Forma-1-es világbajnok, a brit Damon Hill szerint Michael Schumacher jelenléte nem tett jót a világbajnoki sorozatnak.

“Nem rajongok Michael Schumacherért, gondolom, ezt nem kell külön megindokolnom, de biztos vagyok benne, hogy idén megszerzi a nyolcadik világbajnoki címét. Fantasztikus képességű pilóta, pszichikailag szintén verhetetlen, lélektani hadviseléssel sem lehet kifogni rajta – nyilatkozta a Damon Hill.


– Fernando Alonso is nagyon ügyes, de rossz versenyzőtípus, aki idegileg teljesen kimerült. Ellenkező esetben nem fordulhatott volna elő, hogy a saját csapatát vádolja azzal, hogy nem engedi nyerni. Ilyenről még nem is hallottam. Normális pilótának ilyesmi eszébe sem jut. Michael visszavonulása után sokkal nagyobb lesz a harc jövőre az első helyért, ami talán visszacsalogatja a Forma-1-es sorozatnak az elmúlt években hátat fordító nézőket is.”

Damon Hill egykor nagy csatákat vívott Michael Scumacherrel. A legemlékezetesebb párharcuk az 1994-es világbajnokság utolsó, adelaide-i futama volt. A német autós egy ponttal vezetett brit riválisa előtt, amikor az ausztráliai versenyen Schumacher nekiütközött Hill kocsijának, mindketten kiestek, így a kerpeni pilóta megszerezte első világbajnoki címét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik