Élet-Stílus

Magyar–török: optimisták a magyar játékosok

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton, Eb-selejtezőn Törökországot fogadja a Puskás Ferenc-stadionban. Az esélyeket illetően ezúttal szakmaibelieknél, hazai labdarúgóknál érdeklődtünk.

Tíz labdarúgónak szegeztük a kérdést: mit vár a szombati magyar–török Eb-selejtezőtől?


Habár a felmérésünk nem reprezentatív, azért érdemes számba venni, hogy egyik megkérdezett sem gondol a vereségre. A többség (hét játékos) győzelmet vár, hatan 2-1-es sikerben reménykednek. A döntetlenre csupán hárman számítanak, érdekes, hogy mindegyikük 1-1-es eredményre tippel.


Lipcsei Péter, a Ferencváros középpályása:
„Nehéz mérkőzés lesz, a szívem szerint azt mondanám, hogy nyerünk, de valószínűbb, hogy döntetlen eredmény születik, a tippem: 1-1.”

Vén Gábor, a Vác középpályása:
„Győzelmet várok! Ha komolyan gondoljuk, hogy tovább szeretnénk jutni a csoportból, akkor hazai pályán nyerni kell. Bízom a csapatban, tippem: 2-1.”

Somorjai Tamás, a REAC középpályása:
„Habár nincsen verhetetlen csapat, nem árt a földön maradni, lássuk be, nekünk a döntetlen is jó eredmény lenne. Ez meg is lehet, ha úgy játszunk, mint a bosnyákok ellen, és ha a szerencse is mellénk áll, a tippem: 1-1.”

Tisza Tibor, az Újpest csatára:
„A magyar labdarúgásnak nagy szüksége lenne a kiugró eredményre, a törökök legyőzése annak számítana, persze, ehhez bravúr kell. A szívemre hallgatok, amikor mondom, Huszti góljával megnyerjük a mérkőzését, a tippem: 1-0.”

Dombi Tibor, a Debrecen középpályása:
„A nagycsapatok ellen mindig könnyebb játszani, akkor jobban fel tudják magukat szívni a játékosok. A döntetlen reálisnak tűnik, a tippem: 1-1.”

Szűcs Lajos, a Pápa kapusa:
„Nagyon bízom benne, hogy hazai pályán sikerül megtartani a három pontot, de az biztos, hogy nagyon nehéz dolga lesz a törökök ellen a magyar válogatottnak. Én ennek ellenére győzelmet várok, a tippem: 2-1.”

Kuttor Attila, a FC Fehérvár védője:
„Természetesen a győzelelemben bízom, a fiúknak kellő önbizalmat adhatott a legutóbbi idegenbeli siker Bosznia-Hercegovina ellen. Hatalmas bravúr lenne, ha nyerni tudnánk, hiszen a törökök sokkal erősebbek, mint a mieink, de a hazai pálya előnye felénk billentheti a mérleg nyelvét, a tippem 2-1.”

Vitelki Zoltán, a Diósgyőr középpályása:
„Ha a csapat kihozza magából a maximumot, akkor meglehet a három pont. Arra számítok, hogy a magyar csapat nagyszámú közönség előtt megveri a törököket a Puskás Ferenc-stadionban, a tippem: 2-1. “


Dvéri Zsolt, az FC Fehérvár középpályása:
„Tény, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de a magyar válogatott korábban már többször is bebizonyította, hogy hazai pályán az úgynevezett nagycsapatok ellen is képes helytállni. Ebben bízom most is, a tippem: 2-1.

Szekér Anita, a Femina válogatott középpályása:
„Egyértelműen magyar győzelmet várok! A tippem: 2-1.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik