Élet-Stílus

A norvégokkal játszunk a Davis-kupában

Norvégia legjobbjaival találkozik először a magyar válogatott jövőre, a tenisz Davis Kupa Euro-afrikai zónájának II. csoportjában.




A norvégokkal játszunk a Davis-kupában 1

tenisz.lap.hu

A norvégokkal játszunk a Davis-kupában 1
A norvégokkal játszunk a Davis-kupában 3

A párharcra a skandináv országban kerül sor április 6. és 8. között. Baranyi Szabolcs szövetségi kapitány együttese múlt héten 3-2-re kikapott a vendég grúzoktól, így a rivális jutott fel az I. csoportba.

A norvég válogatott jelenleg az 58. a Davis Kupa-rangsorban, a magyar csapat 12 hellyel előzi meg őket. A két válogatott eddig négy alkalommal találkozott egymással, és mind a négyszer a magyarok jöttek ki győztesen a párharcból.

A norvég csapat legutóbbi összeállítása (a Macedónia ellen elvesztett júliusi mérkőzésen) a Stian Boretti (563.), Jan Frode Andersen (-), Erling Tveit (1273.), Carl Sundberg (-) kvartett volt.

Ami a 16 csapatos elitet felvonultató Világcsoportot illeti, újabb Roger Federer–Rafael Nadal-csatára van kilátás, miután Svájc és Spanyolország már a nyitókörben szembekerül egymással. A 31-szeres bajnok amerikaiak a cseheket, míg a 28-szoros első ausztrálok a belgákat kapták ellenfélnek.

A Világcsoport párosítása (mérkőzések február 9-11. között)
Chile-Oroszország
Franciaország-Románia
Németország-Horvátország
Belgium-Ausztrália
Csehország-Egyesült Államok
Svájc-Spanyolország
Fehéroroszország-Svédország
Ausztria-Argentína

Ajánlott videó

Olvasói sztorik