Élet-Stílus

Drogba döntötte el a rangadót

A Chelsea-Liverpool találkozó egyetlen - szépségdíjas - gólját az elefántcsontparti támadó szerezte. A nap másik rangadóján a bajnokságban eddig nyeretlen Arsenal a Manchester Unitedot verte.

Két igazi rangadót játszanak a hétvégén a Premier League-ben. A koradélutáni meccsen a címvédő és a Liverpool feszült egymásnak, később a Manchester United fogadta az Arsenalt.

A Chelsea-Liverpool mérkőzés első perceiben nem sok említésre méltó történt: mindkét együttes parádésan védekezett, a támadásokban nem volt benne a gól. Egészen a 17. percig, amikor a nyáron igazolt Dirk Kuyt 13 méterről hatalmas kapufát lőtt. Az első játékrész utolsó perceiben aztán elérkezett Drogba pillanata. Az afrikai csatár mellel, háttal a kapunak vette le Lampard passzát a tizenhatos előterében, majd fordulásból habozás nélkül a jobb felsőbe bombázott. Reina ugyan vetődött, de esélye sem volt kivédeni a szépségdíjas lövést.

A második félidőben megfogyatkozott a Chelsea, miután Michael Ballack nagyon csúnyán rátaposott a földön fekvő Sissokóra. Riley nem sokat teketóriázott, azonnal zuhanyozni küldte a német középpályást.

A mérkőzés hátralévő részében a Chelsea az eredmény tartására törekedett, és mivel a Bellamy helyére érkező Crouch illetve Gerrard és Kuyt is ordító helyzetben hibázott sikerült megszerezni a három pontot.

Először nyert az Arsenal

Az Arsenal a togói Emmanuel Adebayor góljával győzni tudott az eddig százszázalékos Manchester United otthonában az angol labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában.

A hatalmas iramú találkozón az Arsenal kezdett jobban és az Adebayor buktatását követően megítélt büntetővel a vezetést is megszerezhette volna, de a Manchesterben most debütáló Tomasz Kuszczak – aki a szabálytalanságot elkövette – védte Gilberto Silva 11-esét.

A szünet után is az Ágyúsok kezdeményeztek, míg Sir Alex Ferguson tanítványai csak szenvedtek a pályán. A hajrában végül Emmanuel Adebayor Fabregas kiugratását váltotta gólra, így az Arsenal megszerezte első győzelmét ebben az idényben.

Manchester United-Arsenal 0-1 (0-0)
Gól:
Adebayor (85.)

Chelsea-FC Liverpool 1-0 (1-0)
Gól:
Drogba (42.)
Kiállítva: Ballack (51. Chelsea)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik