Élet-Stílus

Edzőkeringő Sopronban – újból Selymes irányít

A FC Sopron tulajdonosa Győrtől elszenvedett vereséget után menesztette Roberto Landit, aki mindössze három mérkőzésen kapott bizonyítási lehetőséget. Az új tréner egy régi ismerős, aki az elmúlt egy évben már kétszer is leülhetett a csapat kispadjára.

A tulajdonos, Vízer László Máriusz meglehetősen sajátos módszerekkel vezeti a klubját: az elmúlt egy évben hét trénert is menesztett az üzletember, volt közöttük olyan, nem is egy, aki mindössze két napig irányította a csapatot. Kétszer a román válogatott egykori védőjének, keddtől csapat edzéseit újból irányító Selymes Tibornak köszönte meg a munkáját.


Selymes: edzőként bizonyítani


A harmadszor próbálkozó szakember a honlapunk kérdésére elmondta: fel sem merült benne, hogy ne vállalja el a megbízatást. “Nem voltam rászorulva a feladatra, ugyanakkor nagyon szeretem a focit és edzőként szeretnék bizonyítani” – mondta Selymes Tibor, akivel – talán nem véletlenül – határozatlan időre szóló szerződést kötött az egyesület.


Az FC Sopron klubmenedzseri tisztét is betöltő szakember arra a kérdésre, hogy ezúttal vajon mennyi ideig szavaz neki bizalmat a tulajdonos azt válaszolta: a mai futballban ez a trénerek sorsa.


“Ha nem jönnek a győzelmek, akkor a tulajdonosnak szíve joga, hogy változtasson. Klubmenedzserként ezt a szemléletet el tudom fogadni.” Az FN felvetésével, miszerint az elmúlt egy évben egyik szakember sem kapott kellő időt, hogy saját edzői felfogásának megfelelően alakítson a csapaton, Selymes egyetértett.


Horváth András: nem lesz több váltás


A válogatottban mind markánsabb szerepet kapó Horváth András a soproni edzőkeringő kapcsán elmondta, a tulajdonos joga eldönteni, ki dirigálja a szakmai munkát, és meddig, edzőkérdésben a játékosok véleményét egyetlen alkalommal sem kérte ki Vízer László Máriusz klubtulajdonos.


– Kapásból mondja, hány edzővel dolgozott együtt az utóbbi egy évben?
– Megfogott… – reagált Horváth András. – Én mindig az aktuális trénerrel foglalkozom. De várjon csak, utánaszámolok. Soroljam?


– Hallgatom.
– Először is itt volt Pintér Attila, őt Csank János követte, aztán Selymes Tibor ült le a padra, két-két napig Nagy Tamás és László Csaba volt a vezetőedző, később Dario Bonetti dirigált, majd megint Selymes, legutóbb pedig Roberto Landi irányította a csapatot. És kedd óta újra Selymesnek hívják az edzőnket.


– A játékosok képesek megszokni, hogy a padon – egy kis túlzással – akkora a forgalom, mint csúcsidőben 7-es buszon?
– Nem könnyű a helyzet, de a játékosnak ebbe nincsen beleszólásunk, Vízer László Máriusz dönti el, kit ültet a kispadra, jelzem, edzőkérdésben a véleményünket egyszer sem kérte ki a tulajdonos.


– Melyik edzővel dolgozott együtt a legszívesebben?
– Nem lenne sportszerű, ha bárkit is kiemelnék.


– A legutóbb dirigáló Roberto Landi, mielőtt távozott, tett néhány kritikai megjegyzést a csapat erőlétére. Erről mi a véleménye?
– Badarság. Nincsen baj az erőlétünkkel, ha lenne, a második fordulóban aligha nyertünk volna tíz emberrel a Fehérvár ellen.


– Ön szerint lesz még edzőváltás a szezon során Sopronban?
– Úgy gondolom, nem lesz.


– A csapat mire lehet képes a bajnokságban?
– A kezdőcsapatunk kifejezetten erős, ám ha valaki sérülés és eltiltás miatt kikerül, akkor már nem olyan fényes a helyzet. Ha a kulcsembereink nem dőlnek ki a sorból, odaérhetünk az első hatba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik