Élet-Stílus

Borsodi Liga: őrzi veretlenségét az éllovas

Az Újpest a Zalaegerszeg ellen egygólos vereséggel debütált a Szusza Ferenc Stadion betiltása miatt ideiglenes otthonául szolgáló REAC-pályán a labdarúgó Borsodi Liga 5. fordulójában. A vendégek továbbra is veretlenek ebben az idényben.

Jobban kezdett a “hazai” pályán szereplő Újpest, amely már saját térfelén letámadta a riválist, ám igazán komoly helyzet nem sikerült kialakítaniuk a listavezető kapuja előtt.

Kísért a magyar-norvég

A fordulást követően sem igen változott a játék képe: továbbra is a lila-fehérek uralták a játékot. Alig három perc telt el a második játékrészből, amikor Tisza eresztett meg egy hatalmas bombát, de Varga hatalmas bravúrral védett.

A vezetést egy óriási kapusbakit követően Simon Antal csapata szerezte meg. Ferenczi jobb oldali beadására Balajcza rosszul jött ki és összefutott Vermessel, így a labda Sebők József elé került, aki egy igazítás után az üres kapuba gurított (0-1). Innentől kezdve a ZTE “elbarikádozta” saját 16-osát, az újpestiek pedig – Rajczi Péter becserélése ellenére – nem találták az ellenszert.

Nyert a Tatabánya

A Tatabánya hazai pályán kétgólos győzelmet aratott a Kaposvári Rákóczi felett. Meglehetősen élénk iramú volt az első félidő, amelyben a helyzeteiket jobban kihasználó hazaiak megérdemelt vezetést szereztek. A szünet után sokáig úgy tűnt, hogy a hazaiak kiütéses győzelmet aratnak, ám néhány védelmi hibából a kaposváriak faragni tudtak a hátrányukból, de többre már nem futotta az erejükből.

Borsodi Liga, 5. forduló, szombat
Újpest FC-ZTE FC 0-1 (0-0)
Gól
: Sebők J. (62.)

FC Tatabánya – Kaposvári Rákóczi 4-2 (2-0)
Gól
: Kouemaha (28.), Megyesi (45.), Vámosi (48.), Hajdú (57.), illetve Alves (59.), Zahorecz (74., 11-esből)

Pénteken:
Diósgyőr-PMFC 1-3 (0-2)
Gól
: Simon (91.), ill. Kulcsár (1.), Pest K. (3.), Balaskó (76.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik