Élet-Stílus

Federer újabb rekordja

Roger Federer az amerikai nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében legyőzte az amerikai James Blake-t, ezzel történelmet írt, sorozatban tizedik Grand Slam-tornáján jutott a legjobb négy közé.

A svájci klasszis Ivan Lendl csúcsát adta át a múltnak, a cseh-amerikai játékos 1985 és 1988 között kilenc Grand Slam-viadalán volt elődöntős.


A kétszeres US Open-győztes Federer a csütörtöki negyeddöntőben négy szettben fektette két vállra az amerikai Blake-t, majd a találkozó után úgy nyilatkozott: “Azt hiszem, az eredmény mindent elmond. Nagyon nehéz mérkőzés volt, mindketten kihagytunk néhány jó lehetőséget, és ettől ez egész összecsapás egy horrorba csapott át” – fogalmazott Federer, aki a torna során először vesztett szettet.

Federer ellenfele a fináléba kerülésért az orosz Nyikolaj Davigyenko lesz, aki a padlóról állt fel a német Tommy Haas ellen. A hetedik helyen kiemelt orosz 2:0-ás hátrányban volt, ám feltámadt és könnyedén fordított. Davigyenkónak Federer ellen már nehezebb dolga lesz, pályafutása során még nem tudta legyőzni a svájcit, hét vereséget számol ellene. A másik ágon az amerikai Andy Roddick és az orosz Mihail Juzsnyij vív meg a vasárnapi fináléért.

Eredmények, férfi negyeddöntő:
Federer-Blake 7:6, 6:0, 6:7, 6:4
Davigyenko-Haas 4:6, 6:7, 6:3, 6:4, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik