Élet-Stílus

Nyíregyháza is lehet a Kultúra Magyar Városa

Nyíregyháza megpályázza a Kultúra Magyar Városa címet – jelentette be Csabai Lászlóné polgármester.

Nyíregyháza reméli, hogy pályázatával felhívja a figyelmet a város kulturális aktivitására, a városfejlesztési tervek kulturális elemeire, a művészeti élet, a közművelődés, a közgyűjtemények helyi sajátosságaira, továbbá a kortárs művészet és a kreatívipar teljesítményére.

A Kultúra Magyar Városa címet olyan városi önkormányzat nyerheti el, mely a helyi kulturális, művészeti életet kiemelkedően fejleszti, támogatja, illetve kulturális értékeit példaértékűen mutatja be. A cím elsősorban eszmei értékű: a városok által eddig elért kulturális teljesítmény értékelésére, valamint a fenntartható fejlesztéseket elősegítő programok elismerésére szolgál.

Csabai Lászlóné szeretné, ha „Nyíregyháza derűs, kiegyensúlyozott, értékőrző, értékteremtő”, továbbá vendégcsalogató város lenne. A város csak akkor lehet sikeres, ha szellemiekben is gazdagodik – véli a polgármester.

Nyíregyháza kulturális értékei között megemlítette a kisplasztikai és éremművészeti telepet, az országosan is elismert Móricz Zsigmond Színházat, a fúvós- és ütőszenét, a néptáncot, valamint a kórusokat, különös tekintettel a Cantemus Kóruscsaládra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik