Élet-Stílus

Mylo: a Sony-kommunikátor

Mylo, vagyis „my life online” névre hallgat a Sony most bejelentett hordozható, Wi-Fi-alapú kéziszámítógépe. A legújabb készülék átmenetet képez egy okos PDA és egy mobilkommunikátor között.

A Sony számos hasznos szolgáltatással látta el a most megjelent Mylo névre keresztelt kommunikátorát. A Wi-Fi-alapú kéziszámítógép kitűnő lehetőséget biztosít a Google Talk, a Skype, az eBay és a Yahoo Messenger elérésére.

A szeptemberben a boltokba kerülő eszköz a Sony azon terveit erősíti, amellyel az „ultraportable” készülékek piacán igyekszik pozícióit megerősíteni. A nagy vetélytárs – a Microsoft – nem is olyan régen bejelentett MP3-lejátszója mellett komoly konkurenciát teremthet a tablet PC-ket újrafogalmazó Origami is.

A palmtopok, mobilkommunikátorok korlátozott sikere után az elemzőket meglepte a Mylo megjelenése, bár a szolgáltatáskínálatát tekintve igen divatos VoIP-eszközt sikerült terveznie a Sonynak. Az azonnali üzenetküldés, telefonálás és csevegés mellett természetesen MP3-lejátszóként is használhatjuk a Mylót.

A képnézegetésre, vagy akár kisebb videók lejátszására alkalmas eszköz 2,5 inches kijelzővel és szabványos QWERTY-billenytűzettel rendelkezik. Az alaphelyzetben 1 GB-os alapmemória természetesen bővíthető a Sony hagyományos megoldásaival.

A Mylo főleg a fiatalok között számíthat sikerre, a Sony ezért kifejezetten egy divatos, mondhatni, trendi kinézettel látta el az ultrakompakt készüléket. Tesztelés nélkül azonban még nehéz megmondani, hogy egy újabb játékszer, vagy hasznos segédeszköz lesz-e a Mylo a mindennapjainkban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik