Élet-Stílus

UEFA-kupa: Sitkuék reménykednek

A bajnok Debrecen és az ezüstérmes Újpest már elbúcsúzott a nemzetközi kupaszerepléstől, a magyar indulók közül már csak az FC Fehérvár van talpon. Cserői Aurél legénysége csütörtök este - a papíron esélyesebb - svájci Grasshopperst látja vendégül az UEFA-kupa második selejtezőkörének első mérkőzésén.

“Túl sokat nem tudunk a svájci csapatról, ugyanis nem kaptunk videokazettát róluk, az eredményeiket azonban jól ismerjük – nyilatkozta Sitku Illés, a fehérváriak csatára a honlapunknak. “Tisztában vagyunk azzal, hogy papíron nem mi vagyunk a párharc esélyesei, de mindent megteszünk a továbbjutásért. Minekután az Újpest és a DVSC már nincsen versenyben, így csütörtök este és a visszavágón a teljes magyar labdarúgásért is játszunk. Fontos lenne, hogy kapott gól nélkül ússzuk meg az első mérkőzést, ezért nagyon odafigyelünk a védekezésre, de természetesen nem mondunk le a góllövésről sem. Babonából soha nem mondtam ki, de most megteszem: nyerünk!”

Egyébként a győzelem nem csak a továbbjutás szempontjából lenne fontos a fehérvári együttesnek, egy fényes siker helyrebillentené a játékosok önbizalmát is, melyet kissé megtépázott a két bajnoki vereség. A térdét fájlaló Györök Tamás kivételével a keret valamennyi tagja egészségesen és – Sitkuhoz hasonlóan – reménykedve várja a csütörtöki mérkőzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik