Élet-Stílus

Eltűnik a Corolla

Új nevet kap a világ legnagyobb darabszámban eladott modellje. A Toyota úgy döntött, hogy nem Corollának fogják hívni a következő Corollát.

1966-ban mutatta be a Toyota az első Corollát, azóta pedig már 30 millió autót adtak el ezzel névvel a világon. Ám brit sajtóértesülés szerint a japán cég komoly változásra szánta el magát a világ legnépszerűbb modelljével. A következő alsó-középkategóriás autót nem Corollának fogják hívni, ha hinni lehet a híreknek.

Állítólag olyannyira radikálisan más lesz, mint a jelenlegi Corolla, hogy a vezetők szerint mindenképpen szükséges a névcsere. Egyelőre még nem tudni, hogy mi lesz a 2008-ban érkező utód neve, de a Toyota reméli, hogy sikerül hasonló fordulatot bemutatniuk, mint amikor a Ford a kissé lesajnált Escortot a nagy sikerű Focusra váltotta.

A cél egyértelműen a fiatalítás, hiszen a Corolla vásárlóközönségének átlagéletkora magas. Éppen ezért csak a ferdehátú karosszériaváltozatok kapnak új nevet, az idősebb vásárlók által még inkább kedvelt limuzin marad Corolla. Állítólag radikálisan új külsővel és utastérrel érkezik majd a következő „Corolla”, hogy elcsábítsák a Honda Civic fiatal vevőit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik