Élet-Stílus

Boulsevicz délután is csúcsképes volt

Remek erőben, kitűnő formában van Boulsevicz Beatrix, aki a délelőtthöz hasonlatosan délután is országos csúcsot úszott 100 m pillangón. A francia Manadudou második és harmadik aranyát nyerte a Margit-szigeten, szepesi Nikolett hatodik lett 100 háton.

Elődöntőjében a BVSC kiválósága, Boulsevicz hatalmasat javított a friss, 59.64 mp-es rekordján, amely most már 59.06. ezzel az idővel bekerült az ötödik idővel a pénteki fináléba a magyar úszónő.

Szepesi Nikolett, a Kőbánya SC szeptemberben 19 esztendős versenyzője a 100 m hát döntőjében selejtezős egyéni csúcsát (1:02.36 p) nem sokáig hagyta nyugton: az esti fináléban 1:01.90 perc alatt ért célba, minek köszönhetően Európa-bajnoki hatodik helyezett lett. A győzelmet Laure Manaudou szerezte meg 1:00.88 perccel, 57 századnyira, tehát tisztes távolban maradva Egerszegi Krisztina 1991-es Európa-bajnoki rekordjától. A francia versenyző már a harmadik aranyérmét gyűjtötte be a Margitszigeten.

Manaudou tarol

A másodikat még a 800 m gyors után 200 vegyesen is szerezte meg a francia úszónő. A vegyes úszás kitűnősége, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok ukrán Jana Klocskova ezúttal negyedik lett.

A lengyel Pawel Korzeniowski nyerte a férfiak 200 méteres pillangóúszását a margitszigeti Európa-bajnokságon. A görög Jonnisz Drimonakoszé lett az ezüstérem, míg a bronz az orosz Nyikolaj Szkvorcov nyakába került.

A lengyel Slawomir Kuczko nyerte a férfiak 200 méteres mellúszószámát a margitszigeti Európa-bajnokságon. A célba érkezésnél az olasz Loris Facci neve állt a lista élén, ám a versenybírók “delfinezésért” kizárták. Az ezüstérmet a címvédő olasz Paolo Bossini szerezte meg, míg a harmadik a brit Kristopher Gilchirst lett.

A német Helge Meeuw nyerte a férfiak 50 méteres hátúszószámát a margitszigeti Európa-bajnokságon. Az ezüstérmet a világbajnoki címvédő görög Ariszteidisz Grigoriadisz szerezte meg, míg a harmadik helyen a brit Matthew Clay végzett.

A Tobias Schellenberg, Andreas Wels német duó nyerte a férfiak 3 méteres szinkronműugró számát a margitszigeti Európa-bajnokságon. Az ezüstérmet a Jurij Kunyakov, Dmitrij Szautyin orosz páros, míg a bronzot a címvédő Nicola Marcioni, Tommaso Marcioni olasz testvérpár szerezte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik