Élet-Stílus

A Microsoft a büntetés visszavonását reméli

Az Európai Bizottság megkapta a szoftvercég utolsó esedékes dokumentációját, amely 2600 oldalon keresztül foglalkozik az interoperabilitással. A Microsoft a büntetés visszavonását reméli az együttműködéstől.

Július közepén 280 millió euróra büntették a szoftvercéget, amiért az nem volt hajlandó elég aktívan együttműködni a vizsgálatban, sőt, az európai vélemények szerint szándékosan hátráltatta az ügyet. A bizottság azzal fenyegette meg az amerikai céget, hogy a decembertől számított napi büntetés mértékét tovább emelik, amennyiben határidőre nem nyújtják a korábban igényelt dokumentációt.

Erre most sor került, a Reuters jelentése szerint ugyanis a Microsoft elküldte az utolsó, sorrendben hetedik anyagát az Európai Bizottságnak, amely meg is kezdte annak vizsgálatát. A szoftvercég mintegy 2600 oldalon keresztül foglalkozik az operációs rendszer szerverekre szánt változatával, pontosabban az interoperabilitás kérdésével, amelyre a rivális fejlesztők részéről a legtöbb panasz érkezett. A júliusi büntetés a két évvel ezelőtt megszületett 497 milliós döntés ráadásaként született meg, így igencsak komoly összegekről van szó, nem csoda, hogy a Microsoft igyekszik elkerülni a kifizetést.

Azt még egyelőre nem tudni, hogy a most átadott dokumentumok milyen hatással lesznek a vitára. A testület szóvivője mindössze annyit ismert el, hogy kézhez kapták az iratokat és megkezdték azok átvizsgálását. Hogy ez mennyiben befolyásolja az ítéletet, az attól függ, hogy pontosan mit is állítottak össze a szoftvercég szakemberei. A cég természetesen ezúttal sem felejtette el megemlíteni a munka méreteit és komolyságát, hangsúlyozva, hogy 300 emberük dolgozott a dokumentáción.

A redmondi ügyvédek más oldalról is igyekeznek kivédeni a büntetést, hiszen ezzel egy időben bírósági úton is megtámadják a döntést, és fellebbeznek a pénzbüntetés ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik