Élet-Stílus

Afrikában folytatja Parreira

Az előzetes híreknek megfelelően a brazil Carlos Alberto Parreira lett a dél-afrikai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A brazil nemzeti együttes szakvezetői posztjáról a múlt héten távozott tréner négy évre, a 2010-es dél-afrikai világbajnokság végéig kötelezte el magát következő vb házigazdájához. “Várhatóan 2007 elején kezdem el a munkát és a célkitűzés egyértelmű, minél jobban kell szerepelnie a 2010-es tornán.”

A 63 éves tréner a csalódást jelentő vb-szereplés miatt volt kénytelen elköszönni a brazil válogatottól: a dél-amerikai gárda címvédőként a negyeddöntőben búcsúzott a későbbi ezüstérmes franciáktól elszenvedett 1-0-ás vereséget követően.

Dunga az utód

Meglepetésre a mindenfajta edzői tapasztalat nélkül álló Dungát nevezték ki az ötszörös világbajnok brazil labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányává. A Carlos Caetano Bledorn Verri néven született korábbi védekező középpályás volt a kapitánya az 1994-es vb-n aranyérmet nyert gárdának. “Szeretném, ha a csapat azzal az elszántsággal és odaadással küzdene, amellyel én léptem pályára aktív játékosként. A győzelem igénye elengedhetetlen a brazil válogatottban” – jelentette ki a 42 éves tréner.

Ricardo Teixeira, a szövetség elnöke azzal indokolta Dunga váratlan megbízását, hogy a szurkolók egy lelkes edzőre vágytak, és az ő személyében meg is kapták. “Két óra alatt megállapodtunk. Nagy átszervezés kezdődik a nemzeti együttesben, amely a 2010-es dél-afrikai, majd a 2014-es, remélhetőleg hazai rendezésű világbajnokságon már érződni fog” – tette hozzá a sportvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik