Élet-Stílus

Kiárusítás vagy győz a Fradi szív?

Az FTC másodosztályba sorolása után azonnal megindultak a találgatások, hogy a keret tagjai hűek maradnak-e a nehéz helyzetben lévő egyesülethez. A játékosok és a teljes szakmai stáb szerződése ugyanis nem érvényes a másodosztályra.

Maradnak a szponzorok

A klub vezetősége lapunk információi szerint péntek délelőtt tárgyalt a T-Mobile és a Nike képviselőivel. A két szponzor a jelek szerint kitart az egyesület mellett, az persze más kérdés, hogy jövőben mekkora összeggel támogatják az FTC-t.

A csapat pénteki edzésen – egy kivétellel – minden játékos jelen volt és a hangulaton nem érződött, hogy milyen nehéz helyzetbe került a legnépszerűbb magyar klubcsapat.

Az elmúlt napokban a focisták közül is többen szólásra emelkedtek, és közülük is elsősorban Lipcsei Péter bírálta a klub vezetőségét a licenceljárás kapcsán. A zöldek csapatkapitánya még csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy először az „első emeleten kell kipucolni”, és utána rendeződhet az egyesület sorsa. A hírek szerint többen is csak akkor hajlandóak maradni, ha valóban kicserélődik a vezetés. A veterán játékossal egyetértettek az edzésre kilátogató idős szurkolók. Ők is elsősorban abban látják a problémát, hogy olyan emberek vezetik a klubot, akikben nem dobog a “Fradi szív”.

A lemondását felajánló, de mégis helyén maradó vezetőség a bírálatok hatására megtiltotta a játékosoknak, hogy nyilatkozzanak a sajtó képviselőinek. Annyit sikerült kiderítenie az FN tudósítójának, hogy a keretből csak Takács Ákos nem volt jelen a péntek reggeli edzésen. A társak elmondása szerint a középpályás Belgiumban van próbajátékon; azt nem akarták elárulni, hogy pontosan hol.

A többiek mind dolgoztak a délelőtti kánikulában, még azok is, akiknek a távozását már kész tényként kezeli a sajtó. Leandro minden bizonnyal a Debrecenbe tart, és Balog Zoltánt is vinnék az első osztály csapatai. Az egyik névtelenül nyilatkozó focista elmondta, hogy egyelőre nagy az összetartás a kereten belül, de senki nem tudja, hogy a hétfő reggeli edzésen kikre lehet majd számítani.

Péntek reggel ügynökök figyeltek a munkát a pálya mellől, ám sok idejük már nincsen az esetleges szerződések megírására illetve a részletek kidolgozására, hiszen a magyar első osztályban péntek éjfélkor lejár az átigazolási időszak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik