Élet-Stílus

Debrecené a Szuperkupa

A bajnok DVSC-TEVA hazai pályán 2-1-re nyert a kupagyőztes FC Fehérvár ellen a labdarúgó Szuperkupa visszavágóján és kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel elhódította a serleget, megvédve tavalyi elsőségét.

Jól kezdett a vendég együttes, és pillanatok alatt ledolgozta az első mérkőzésen összeszedett hátrányát. A Debrecen ezt követően átvette a játék irányítását, de csak helyzetekig jutott el.

A fordulást követően is a hazai együttes uralta a találkozót, és a csereként beállt Dzsudzsák gólja már a hajdúságiakat hozta helyzeti előnybe, ám a kiállítás után a Fehérvár kezdeményezett. Miután Csertői Aurél együttese kitámadott, a Debrecen kontrázhatott, Zsolnai pedig egy ilyen támadás végén eldöntötte a Szuperkupa sorsát.

DVSC-TEVA – FC Fehérvár 2-1 (0-1)
Debrecen, 5000 néző

gólszerző: Dzsudzsák (53.), Koller (88., öngól), illetve Horváth G. (6.)

A Szuperkupát kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssek a Debrecen nyerte.

DVSC-TEVA:
Csernyánszki – Bernáth, Éger, Virág, Szatmári (Dzsudzsák, a szünetben) – Dombi, Vukmir (Balogh Z., 74.), Sándor T., Halmosi – Bogdanovic, Brnovic (Zsolnai, 65.)

FC Fehérvár:
Sebők Zs. – Csizmadia, Kuttor, Koller, Horváth G. – Bozic, Schwarcz, Farkas B. (Horváth F., 82.), Dajic (Alumona, 59.) – Sitku, Györök (Lattenstein, 59.)


Debrecené a Szuperkupa 1

Van mit ünnepelni (NP)

I. félidő:

6. perc: Györök bal oldali beadása után az előrehúzódó Horváth Gábor nyolc méterről a kapu jobb oldalába fejelte a labdát (0-1).
34. perc: Szatmári keresztlabdáját Dombi Brnovic elé pöckölte, a támadó pedig 4 méterről a kapuba lőtt, ám Fábián játékvezető les miatt nem adta meg a találatot.

II. félidő:

52. perc: Dzsudzsák beadását Bogdanovic a jobb kapufára fejelte, a kipattanót Brnovic a felső lécre bombázta.
53. perc: Dzsudzsák végezhetett el szabadrúgást 23 méterre a kaputól: a csereként beállt középpályás ballal óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (1-1).
75. perc: Bernáth a mezénél fogva rántotta vissza Bozicot, ezért megkapta második sárga lapját, s a kiállítás sorsára jutott.
88. perc: Dombi jobb oldali beadásába Koller beleért, a fehérvári védő lábáról a bal sarokba pattant a labda, öngól (2-1).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik