Élet-Stílus

F–1 focigála: Bozsik Schumacher ellen

Bozsik Péter és Gellei Imre irányítja majd a Hungarian All Stars csapatot a Forma–1-es pilóták Michael Schumacher vezette válogatottja elleni augusztus 2-i jótékonysági labdarúgó-mérkőzésen.

A két szakember már meg is nevezte a csapatkapitányt, e szerint Détári Lajos vezeti majd a magyar alakulatot a MAI Casco Futball Grand Prix-n. Détári a tavalyi csapatkapitányt, az idén dortmundi fellépése miatt hiányzó sakkozó Lékó Pétert pótolja majd. A tervek között szerepel, hogy Bozsik is szerelést húz, és játékos-edzőként is segíti majd a csapatot.

„Azt hiszem, nem mindennapi feladat lesz egy ilyen, világsztárokkal teletűzdelt gárda ellen pályára lépni, de őszintén szólva, a saját öltözőnkben is annyi a sztár, hogy már az is komoly nehézséget okoz majd, hogy a kezdőket kijelöljük.

Szerencsére a szervezők megkönnyítették a dolgomat, hiszen Gellei Imrével közösen dirigáljuk a csapatot. Azt hiszem, ennyi nagy egyéniséghez kell is legalább két szövetségi kapitány” – mondta Bozsik Péter, a főállásban a magyar labdarúgó-válogatott szakvezetőjeként tevékenykedő tréner.

A keret kialakításakor a rutinos, jól bevált alapembereket hívják meg először, így idén is ott lesz a csapatban többek közt Csank János, Farkasházy Tivadar, Varga Zoltán és Pindroch Csaba.
Eperjes Károly és Kóbor János egyaránt túl van már a tavaly összeszedett húzódásán, így ők is teljes értékű munkát végezhetnek.

A gálára négy nappal a Magyar Nagydíj előtt kerül sor a Puskás Ferenc stadionban, 20:30-as kezdettel. A szervezők tájékoztatása szerint a 660 forintos jegyek „rohamtempóban” fogynak. A 12 év alattiak ingyen mehetnek be az eseményre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik