Élet-Stílus

Davids leszámolt van Basten-al

Edgar Davids nyílt levelet jelentetett meg az egyik holland napilapban, amelyben bírálta a nyolcaddöntőben búcsúzó Oranje szövetségi kapitányát.

A portugáloktól elszenvedett vereséget követően az újságírók azt kérdezték a trénertől, hogy egy olyan tapasztalt középpályás, mint Edgar Davids nem tudta e volna megakadályozni a korai búcsút. Erre van Basten kijelentette, hogy irányítása alatt soha többet nem fog szerepelni a középpályás a válogatottban. „Jan Wouters-t sem rakom be a csapatba.” – mondta Basten 1988 Európa-bajnokára utalva, majd hozzátette, hogy Davids karrierje a végéhez közeledik.

„A megjegyzéseivel egyértelműen átlépte a jó ízlés határát. Már korábban is voltak nagyképű kijelentései olyan játékosokról, akik sikeres nemzetközi karrierre tekinthetnek vissza.” – olvasható a 73-szoros holland válogatott levelében.

Davids szerint a keret összeállításánál Basten olyan hibákat vétett, amelyek előrevetítették, hogy a válogatott nem szerepelhet jól a tornán. „A világbajnokságon különleges képességű játékosokra van szükség: többek között olyanokra is akik „felszántják” a pályát. Van Basten rosszul látja, amikor azt mondja, hogy ilyen focisták nincsenek.”

Nem ez az első alkalom, hogy a Juventus-t is megjárt középpályás a holland válogatott trénerét kritizálta. Az 1996-os angliai Európa-bajnokságról Guus Hiddink küldte haza idő előtt Davids-ot, aki nem volt hajlandó engedelmeskedni a kapitánynak.

Az idei világbajnokságot megelőzően a keret tagja volt Davids, a selejtezőkön több alkalommal is szerepelt, de végül nem került be a Németországba utazó 23 fős csapatba. Nehezére esett a levél szerint ilyen sokáig hallgatni, de nem akarta, hogy a csapaton belül feszültséget okozzon a kritikájával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik