Élet-Stílus

Özönlenek az utcákra a németek

Helyszíni beszámolók szerint, illetve becslések alapján több százezren özönlenek az esti órákban óriáskivetítőkhöz Németország-szerte, hogy szurkolótársakkal együtt tekintsék meg a labdarúgó-világbajnokság első elődöntős összecsapását, a Németország-Olaszország mérkőzést.

Csak Berlinben 900 ezer drukkert várnak a Brandenburgi kapuhoz, az ott felállított két hatalmas képernyőhöz. A rend fenntartására hatezer rendőrt mozgósítottak. A nagy melegre tekintettel a mentőszolgálat vezetői arra hívták fel a figyelmet, hogy mindenki megfelelő mennyiségű – lehetőség szerint nem alkohol tartalmú – itallal induljon útnak.

Több más városban is tömegek nézik majd együtt az összecsapást, nem egy helyen olaszok ezreivel együtt. Frankfurtban például amellett, hogy 80 ezer rajongó belvárosi fiesztájára lehet számítani, legalább kilencezren a stadionban is helyet foglalnak majd, ennyi jegy ugyanis már elkelt. Hannoverben a várakozások szerint 60 ezren drukkolnak együtt, Dortmundban, a mérkőzés helyszínén pedig a szerencsés jegytulajdonosok mellett mintegy 200 ezren izgulnak a centrumban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik