Élet-Stílus

Sevcsenko búcsúként kiejtené az olaszokat

Andrij Sevcsenko hét év után elhagyja Olaszországot, melynek válogatottját búcsúzóul kiejtené a németországi labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében. Az ukrán-olasz párharc pénteken 21 órakor kezdődik Hamburgban.

“Olaszország tele van klasszisokkal, közülük többen eddig a klubtársaim voltak. Hét csodálatos esztendőt töltöttem Milánóban, sokkal tartozom az országnak, de most velük találkozunk, s Ukrajna története legfontosabb összecsapására készül” – mondta az aranylabdás csatár, aki még a vb előtt az AC Milantól az angol Chelsea-hez szerződött.

Sevcsenko szerint a rivális az esélyesebb a találkozón, ugyanakkor megjegyezte, társaival ennek kifejezetten örülnek, hiszen így nincs rajtuk akkora nyomás, senki nem várja tőlük a győzelmet, ellenben az olaszoknál éppen ez okozhat problémát.

Ami érdekes lehet, Sevcsenko tökéletesen ismeri valamennyi olasz játékost, bár ez igaz fordítva is. Ugyanakkor vélhetően éppen a világklasszis csatár miatt nagy nyomás nehezedik majd a squadra azzura védelmére, amely ezúttal korántsem a legerősebb összeállításban lép pályára.

Az eddig kitűnő teljesítményt nyújtó Fabio Cannavaro társa pénteken Andrea Barzagli lesz, ugyanis Alessandro Nesta még nem épült fel combsérüléséből, míg Marco Materazzi egymeccses eltiltását tölti a nyolcaddöntőben kapott piros lapja miatt.

“Kevés olyan játékos van, mint Seva. Hogy valaki megállítsa őt, tökéletes formában kell lennie, mert neki nagyon kevés gyenge pontja van. Tapadni kell rá és 90 percen át egy pillanatra sem lankadhat a figyelem, mert az végzetes lehet. Barzagli fiatal játékos, de nem féltem, mert kemény legény” – mondta a Sevcsenkót talán legjobban ismerő Nesta, aki sérülése miatt viszont nem kamatoztathatja ismereteit.

Az olaszoknál a Materazzi-Barzagli csere mellett az ausztrálok ellen az utolsó pillanatokban szerzett büntetőgóllal megnyert meccs kezdőcsapatához képest további két változás várható: Alessandro Del Piero helyett a 11-est gólra váltó és súlyos bokasérülése után egyre jobb formába lendülő Francesco Totti, míg az olasz gólkirály Luca Toni helyett Mauro Camoranesi kap lehetőséget.

Oleg Blohin ukrán szövetségi kapitány vélhetően annak ellenére három csatárt küld hadba, hogy Andrij Voronyin végleg kidőlt a sorból. A támadó trióból Szerhij Rebrov hátrébb játszik majd, mint Sevcsenko és Andrij Vorobej. A két csapat egyébként Svájcban találkozott egymással június 2-án még a felkészülés jegyében, s akkor békés, barátságos gólnélküli döntetlen született – ezúttal ez nem ismétlődhet meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik