Élet-Stílus

Zidane az öltözőben szurkolt

A francia válogatott pénteki Togo elleni 2-0-ás sikere egy meccsel biztosan meghosszabbította a világbajnokság után visszavonuló csapatkapitány, Zinedine Zidane pályafutását, aki eltiltása miatt az öltözőben izgulta végig együttese utolsó, kölni csoportmeccsét.

“Nem akart kiülni a cserepadra, nagyon nehéz ott ücsörögni úgy, hogy közben nem tehetsz semmi” – mondta Eric Abidal, a két sárga lapja miatt eltiltását töltő hátvéd, aki az irányító társaságában nézte végig a mérkőzést. “Zinedine a meccs előtt lelkesített minket, s annak ellenére, hogy végig az öltözőben volt, éreztük a támogatását a pályán” – mondta a kölni mérkőzés legjobbja, Patrick Vieira, aki góllal és gólpasszal tette örömtelivé saját 30. és Zidane 34. születésnapját.

Az első két mérkőzés után mindössze két ponttal álló francia együttes az 1998-as brazilok elleni győztes vb-döntő óta először nyert mérkőzést világbajnokságon. “Jó csapatunk van és biztos vagyok benne, hogy a továbbjutás nagy lökést ad nekünk. Az első gólig nehéz dolgunk volt” – mondta Vieira, majd hozzátette: “Természetesen külön örülök annak, hogy nekem ilyen jól ment a játék.”

Raymond Domenech, az európai együttes sokat bírált szövetségi kapitánya is elsősorban védekező középpályását dicsérte a meccs után. “Már a világbajnokság előtt mondtam, hogy Patrick lehet a torna egyik sztárja, és pénteken ezt bizonyította is” – áradozott a szakvezető.

“Boldog vagyok, mert futballistáim remekül küzdöttek és megtették, amit meg kellett tenniük.” A francia válogatott sikerével Svájc mögött a második helyen végzett a G csoportban és kedden a spanyol csapattal csap össze a nyolc közé jutásért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik